Vpis tujih državljanov in leto plus

Informativni dan

Informativni dnevi bodo potekali na srednjih šolah in drugih izobraževalnih sejmih od meseca novembra do marca. Za individualni pogovor oz. predstavitev pišite na .

Druge predstavitve

 

Leto plus

Študenti, vključeni v Leto plus, morajo za ponovni vpis v 1. letnik v okviru prvega leta študija opraviti študijske obveznosti vpisanega študijskega programa v obsegu najmanj 24 ECTS kreditnih točk in najmanj 6 ECTS kreditnih točk iz doseganja znanja slovenskega jezika.Leto plus je način organizacije študija, ki tujim študentom zaradi pomanjkljivega znanja slovenskega jezika, v katerem poteka študijski proces, omogoča boljšo študijsko uspešnost s ponovnim vpisom v prvi letnik.

Leto plus lahko koristijo tuji študenti, ki ne govorijo slovensko oziroma je njihovo znanje slovenskega jezika pomanjkljivo, in so prvič vpisani v študijski program Univerze na Primorskem, ki se izvaja v slovenskem jeziku. Leta plus ne morejo koristiti študentje, ki se vpisujejo v programe, za katere se ob vpisu v 1. letnik zahteva znanje slovenščine na ravni B2 ali več.

Več informacij

 

Brezplačni tečaji slovenskega jezika za bodoče študente UP

Pred vpisom za vas pripravljamo 30-urni spletni tečaj slovenskega jezika, kjer boste poleg slovenskega jezika spoznali tudi novo okolje, kulturo in navade. Datumi izvedb so julij, avgust in september. Za dodatna vprašanja se lahko obrnete na .

 

Priznavanje izobraževanja

Kontakt

  • Referat za študente: referat@pef.upr.si

Tutorka učiteljica za študente, katerim materni jezik ni slovenski

  • dottore di ricerca Anja Pirih: anja.pirih@pef.upr.si

 

icon open book

Novice

6. jun. | Novice

Na 8. lutkovnem PEF FESTU tudi grozljivka

5. junija je bil v Mariboru že 8. PEF FEST, tradicionalno lutkovno srečanje vseh treh pedagoških fakultet, ki ga vsako leto gosti ena od njih. Številka pred prireditvijo bi morala biti že dvomestna, pa nam jo je vmes zagodla korona. Na festivalu sta se ljubljanska in koprska fakulteti predstavili s po tremi predstavami, domačini pa kar s šestimi. Videli smo ročne, telesne, namizne, marionetne, senčne in druge lutke.

5. jun. | Novice

GDI delavnica: Zanimivi svet rastlin

V okviru projekta GDI UP 1.3: Razvoj vsebin zelenega prehoda v okviru Centra znanosti UP je bila organizirana delavnica »Spoznajmo zanimivi svet rastlin«.

icon arrow more

Dogodki