Študentsko življenje ob morju

Institucije s študentskega področja
- Študentska organizacija Univerze na Primorskem (nahaja se v Študijskem centru UP, na Čevljarski ulici 27, v Kopru).

- Klub študentov občine Koper (včlanite se lahko tudi študenti iz drugih krajev in koristite določene ugodnosti).

- Kulturno-izobraževalno društvo PiNA (spremljajte različne zanimive razpise, izmenjave, dogodke in prostovoljna dela).


- Karierni center Univerze na Primorskem (študentom in diplomantom je omogočeno karierno svetovanja in načrtovanje ter širitev kompetenc; deležnikom so predstavljene možnosti vseživljenjskega učenja znotraj ponudbe UP, z namenom pridobivanja dodatnih znanj in veščin; nahaja se v Študentskem centru UP).

...................................................................................................................................................

Javni prevoz v Mestni občini Koper
Prodajno mesto za nakup mesečnih vozovnic je Veolia d.d. - Avtobusna postaja Koper. Cena mesečne vozovnice za dijake in študente za Mestno občino Koper znaša 10,00 EUR.

Kje lahko najdem stanovanje?
Študenti imate možnost bivanja v Študentskem domu Univerze na Primorskem, Dijaškem in študentskem domu Koper, Študentskem domu Villa Domus, Študentskem domu Jadro ali pri zasebnikih preko spletne posredovalnice študentskih sob Moj cimer

Kje kupim bone za subvencionirano študentko hrano?
Subvencijo si dijaki in  študenti uredijo na prodajnih mestih ŠOUP-a. Informacije o prijavi, restavracijah in menijih so objavljene na njihovi spletni strani.

Študentska rekreacija
ŠOUP in Univerzitetna športna zveza Primorske ponujata možnost brezplačne udeležbe v različnih športnih panogah kot so: futsal, košarka, odbojka, badminton, namizni tenis, plavanje. Vabijo tudi k sodelovanju v Univerzitetni športni ligi. Vsako leto lahko obiščeš in sodeluješ na Čisti desetki in se preizkusiš v različnih športnih, ali pa malo manj športnih, a družabnih disciplinah. Več informacij: UŠZP

Zdravstvena oskrba za študente
Zdravstvene storitve pri drugih zdravnikih, ki niso izbrani zdravnik, lahko zavarovana oseba uveljavlja samo v primeru nujnega stanja. V Zdravstvenem domu v Kopru so v Šolskem dispanzerju zaposlene 4 zdravnice. Za UP PEF je pristojna Kocjan Melanija, dr. med. (tel. št. 05 664 72 85). Študentje Univerze na Primorskem lahko v okviru dodatnega zdravstvenega zavarovanja koristijo zobozdravstvene storitve Zdravstvenega doma Piran.

Knjižnice in čitalnice
Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, Mestna čitalnica Koper, Knjižnice UP FAMNIT, UP FHŠ, UP FM in UP PEF, UP FTŠ-TURISTICA, ZRS Koper.

Gledališče
Gledališča v Kopru, Portorožu in v Trstu za študente ponujata abonmaje po posebno ugodnih cenah. Popestrite si obštudijsko življenje in podprite lokalne kulturne institucije.

icon open book

Novice

12. apr. | Novice

Teden Alumni UP 2024 bo potekal od 15. do 19. aprila

Vljudno vas vabimo na Teden Alumni UP 2024, ki bo potekal od 15. do 19. aprila na Univerzi na Primorskem. Zvrstile se bodo številne zanimive aktivnosti, kot so druženja, tematska predavanja in orientacijski tek po prelepem mestu Koper. Vsak dan bo posvečen edni temi: Digitalni ponedeljek, Torek zdravja, trajnostna sreda, Alumni MeetUP (podelitev nagrad in priznanj, navdihujoč gost in druženje) in Zabavni petek. Samo za vas imamo načrtovan izjemno izbiro dogodkov.

11. apr. | Novice

50 let PEF - Intervju: Orijana Gregorič ima najdaljši staž na univerzi

50. obletnico Pedagoške fakultete v Kopru želimo obeležiti tudi s spomini in z vpogledi zaposlenih, študentov ter ostalih, ki so (bili) povezani s fakulteto. Vabljeni k branju prvega intervjuja.

10. apr. | Novice

Obeležili smo teden vode

Od 22. do 29. marca 2029 je na UP PEF potekal Teden vode

icon arrow more

Dogodki