Študentsko življenje ob morju

Institucije s študentskega področja
- Študentska organizacija Univerze na Primorskem (nahaja se v Študijskem centru UP, na Čevljarski ulici 27, v Kopru).

- Klub študentov občine Koper (včlanite se lahko tudi študenti iz drugih krajev in koristite določene ugodnosti).

- Kulturno-izobraževalno društvo PiNA (spremljajte različne zanimive razpise, izmenjave, dogodke in prostovoljna dela).


- Karierni center Univerze na Primorskem (študentom in diplomantom je omogočeno karierno svetovanja in načrtovanje ter širitev kompetenc; deležnikom so predstavljene možnosti vseživljenjskega učenja znotraj ponudbe UP, z namenom pridobivanja dodatnih znanj in veščin; nahaja se v Študentskem centru UP).

...................................................................................................................................................

Javni prevoz v Mestni občini Koper
Prodajno mesto za nakup mesečnih vozovnic je Veolia d.d. - Avtobusna postaja Koper. Cena mesečne vozovnice za dijake in študente za Mestno občino Koper znaša 10,00 EUR.

Kje lahko najdem stanovanje?
Študenti imate možnost bivanja v Študentskem domu Univerze na Primorskem, Dijaškem in študentskem domu Koper, Študentskem domu Villa Domus, Študentskem domu Jadro ali pri zasebnikih preko spletne posredovalnice študentskih sob Moj cimer

Kje kupim bone za subvencionirano študentko hrano?
Subvencijo si dijaki in  študenti uredijo na prodajnih mestih ŠOUP-a. Informacije o prijavi, restavracijah in menijih so objavljene na njihovi spletni strani.

Študentska rekreacija
ŠOUP in Univerzitetna športna zveza Primorske ponujata možnost brezplačne udeležbe v različnih športnih panogah kot so: futsal, košarka, odbojka, badminton, namizni tenis, plavanje. Vabijo tudi k sodelovanju v Univerzitetni športni ligi. Vsako leto lahko obiščeš in sodeluješ na Čisti desetki in se preizkusiš v različnih športnih, ali pa malo manj športnih, a družabnih disciplinah. Več informacij: UŠZP

Zdravstvena oskrba za študente
Zdravstvene storitve pri drugih zdravnikih, ki niso izbrani zdravnik, lahko zavarovana oseba uveljavlja samo v primeru nujnega stanja. V Zdravstvenem domu v Kopru so v Šolskem dispanzerju zaposlene 4 zdravnice. Za UP PEF je pristojna Kocjan Melanija, dr. med. (tel. št. 05 664 72 85). Študentje Univerze na Primorskem lahko v okviru dodatnega zdravstvenega zavarovanja koristijo zobozdravstvene storitve Zdravstvenega doma Piran.

Knjižnice in čitalnice
Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, Mestna čitalnica Koper, Knjižnice UP FAMNIT, UP FHŠ, UP FM in UP PEF, UP FTŠ-TURISTICA, ZRS Koper.

Gledališče
Gledališča v Kopru, Portorožu in v Trstu za študente ponujata abonmaje po posebno ugodnih cenah. Popestrite si obštudijsko življenje in podprite lokalne kulturne institucije.

icon open book

Novice

11. jan. | Novice

Dobrodelna akcija: Alzheimerjev zemljevid srčnosti

Novo leto, nove dobrodelne akcije. In prva letošnja dobrodelna akcija, čudovita dobrodelna akcija Alenke Veber Alzheimerjev zemljevid srčnosti, ki je zasnovana po zgledu podobnih dobrodelnih akcij iz tujine, in katero sem razširila na vso Slovenijo, je že tu. Gre za akcijo pisanja razglednic srčnosti, ki lahko s svojimi motivi obudijo spomine in prebudijo zgodbo osebam z demenco.

11. jan. | Novice

Nagradni natečaj: Prisluhni in pomagaj

Sama zelo rada pišem. Nazadnje sem napisala dve pesmi, katerih namen je spodbujanje otrok k zbiranju zamaškov in starega papirja. Ker vem, da je tudi med vami veliko takih, ki radi pišete, ki dobro pišete, vas želim spodbuditi k sodelovanju v dveh nagradnih natečajih na temo Prisluhni in pomagaj, katerih namen je ne le povezati vse generacije s to, tako človeško temo neprecenljive vrednosti, temveč tudi ob koncu leta ustvariti knjigo, katere soavtorji lahko postanete prav vi, s svojim edinstvenim prispevkom o pomoči drugim, solidarnosti, ljubezni do sočloveka.

11. jan. | Novice

XXI. nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja Slovencev v zamejstvu in Slovencev po svetu

Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil XXI. Nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja Slovencev v zamejstvu in Slovencev po svetu. Skozi leta je prispelo že več kot 370 različnih zaključnih nalog, v katerih so mladi diplomanti, magistranti in doktoranti raziskovali stvarnost naših rojakov, ki živijo v vseh štirih sosednjih, kot tudi mnogih drugih državah na vseh celinah. Predstavljali so bogato bero njihovih aktivnosti, razčlenjevali organiziranost, mnogokrat pa tudi odpirali pomembna vprašanja in opozarjali na izzive, s katerimi se soočajo Slovenci zunaj meja domovine.

icon arrow more

Dogodki

17. feb. - 18. feb. | Dogodek Koper - Pedagoška fakulteta, Univerza na Primoprskem

Informativni dnevi 2023

icon arrow more