Mnenja študentov in diplomantov

Izjave glede študija na fakulteti
 
Študij na UP PEF je zabaven, kot je zabavno delo z otroki. Če želiš postati vzgojitelj ali učitelj, si se vpisal na pravo fakulteto. Sama imam na fakulteto lepe spomine. Klima med študenti in profesorji je pozitivna, na fakulteti vladajo sproščenost, dobra povezanost in ustvarjalnost.
Polona Žorž

Na UP PEF sem preživela 5 čudovitih študijskih let. Študij na tej fakulteti poteka v sproščenem okolju, s prijaznimi profesorji, ki jim je mar za študente. Študentom je omogočeno sodelovanje v Študentskem svetu in drugih obštudijskih aktivnostih. Če imate radi otroke in poučevanje, ste ustvarjalni in se radi družite, je ta fakulteta prava izbira za vas.
Anastassia Kaliada

Za vse, ki jih poučevanje in vzgoja veselita, je študij na UP PEF zelo prijeten. Profesorji se trudijo, da bi ugodili željam študentom, so na razpolago za pogovor in si želijo čim večje prisotnosti in aktivnosti tudi s strani študentov. Predavanja, vaje in seminarji so kvalitetni in koristni ter z redno prisotnostjo izpiti ne predstavljajo večjih problemov.
Tina Skrt

...................................................................................................................................................
Izjavi glede obštudijskih dejavnosti

Obštudijsko dejavnost na fakulteti izvaja predvsem Študentski svet UP PEF. Člani Študentskega sveta se med seboj odlično razumemo in organiziramo različne dogodke, kot so zaključni piknik, delavnice, gostujoča predavanja, brucovanje in tudi izlete. Posledično smo študentje na fakulteti vedno bolj povezani. Postani tudi ti novi član Študentskega sveta UP PEF, ker je to najboljša izkušnja v študentskem življenju. Se vidimo!
Študentski svet UP PEF

Študij v Kopru mi omogoča tudi sodelovanje pri Akademskem pevskem zboru Univerze na Primorskem (APZ UP). Menim, da je petje v APZ UP kot vzpon na Triglav. Začetek poti je še nekoliko zaspan, ampak optimističen. Ko se prebijaš proti vrhu, te zajame nejevolja zaradi strmine in žgočega sonca, na vrhu pa ti razgled poplača vse muke. Nova prijateljstva, potovanja, nepozabni trenutki, nagrade ... so le utrinek tega razgleda, ki ga vidi vsak, ki se je kdaj pridružil APZ UP.
Aleš Gantar
 

icon open book

Novice

11. jan. | Novice

Dobrodelna akcija: Alzheimerjev zemljevid srčnosti

Novo leto, nove dobrodelne akcije. In prva letošnja dobrodelna akcija, čudovita dobrodelna akcija Alenke Veber Alzheimerjev zemljevid srčnosti, ki je zasnovana po zgledu podobnih dobrodelnih akcij iz tujine, in katero sem razširila na vso Slovenijo, je že tu. Gre za akcijo pisanja razglednic srčnosti, ki lahko s svojimi motivi obudijo spomine in prebudijo zgodbo osebam z demenco.

11. jan. | Novice

Nagradni natečaj: Prisluhni in pomagaj

Sama zelo rada pišem. Nazadnje sem napisala dve pesmi, katerih namen je spodbujanje otrok k zbiranju zamaškov in starega papirja. Ker vem, da je tudi med vami veliko takih, ki radi pišete, ki dobro pišete, vas želim spodbuditi k sodelovanju v dveh nagradnih natečajih na temo Prisluhni in pomagaj, katerih namen je ne le povezati vse generacije s to, tako človeško temo neprecenljive vrednosti, temveč tudi ob koncu leta ustvariti knjigo, katere soavtorji lahko postanete prav vi, s svojim edinstvenim prispevkom o pomoči drugim, solidarnosti, ljubezni do sočloveka.

11. jan. | Novice

XXI. nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja Slovencev v zamejstvu in Slovencev po svetu

Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil XXI. Nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja Slovencev v zamejstvu in Slovencev po svetu. Skozi leta je prispelo že več kot 370 različnih zaključnih nalog, v katerih so mladi diplomanti, magistranti in doktoranti raziskovali stvarnost naših rojakov, ki živijo v vseh štirih sosednjih, kot tudi mnogih drugih državah na vseh celinah. Predstavljali so bogato bero njihovih aktivnosti, razčlenjevali organiziranost, mnogokrat pa tudi odpirali pomembna vprašanja in opozarjali na izzive, s katerimi se soočajo Slovenci zunaj meja domovine.

icon arrow more

Dogodki

17. feb. - 18. feb. | Dogodek Koper - Pedagoška fakulteta, Univerza na Primoprskem

Informativni dnevi 2023

icon arrow more