Nacionalna raziskava o bralnih navadah pedagoških in knjižničnih delavcev

datum: 30.05.2024

kategorija: Za zaposlene

Vabljeni sodelovati v nacionalni raziskavi o bralnih navadah pedagoških in knjižničnih delavcev. Raziskava poteka v okviru ciljnega raziskovalnega projekta Bralni vzori: bralne navade strokovnih delavcev v vrtcih, šolah in fakultetah ter splošnih knjižnicah (CRP V5-2361), ki ga financirajo Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje ter Ministrstvo za kulturo. 

S sodelovanjem v študiji boste pomembno prispevali k preučevanju bralnih navad, ki vplivajo na razvoj bralne pismenosti otrok, učencev, dijakov in študentov ter na njihovo motivacijo za branje.

  • Anketni vprašalnik je dostop do 3. junija 2024: https://1ka.arnes.si/a/d6143a31.
  • Za kakršnakoli vprašanja ali dodatne informacije: .

 

Red. prof. dr. Dragica Haramija,
vodja projekta

 

icon open book

Novice

6. jun. | Novice

Na 8. lutkovnem PEF FESTU tudi grozljivka

5. junija je bil v Mariboru že 8. PEF FEST, tradicionalno lutkovno srečanje vseh treh pedagoških fakultet, ki ga vsako leto gosti ena od njih. Številka pred prireditvijo bi morala biti že dvomestna, pa nam jo je vmes zagodla korona. Na festivalu sta se ljubljanska in koprska fakulteti predstavili s po tremi predstavami, domačini pa kar s šestimi. Videli smo ročne, telesne, namizne, marionetne, senčne in druge lutke.

5. jun. | Novice

GDI delavnica: Zanimivi svet rastlin

V okviru projekta GDI UP 1.3: Razvoj vsebin zelenega prehoda v okviru Centra znanosti UP je bila organizirana delavnica »Spoznajmo zanimivi svet rastlin«.

4. jun. | Novice

PEFIJADA 2024: Praznik druženja, športa in zabave

PEFijada 2024 je že petič združila študente in zaposlene z vseh slovenskih pedagoških fakultet ter sorodnih fakultet iz Pulja, Reke in Užic. Letos je dogodek, ki se je odvijal na lepi plaži Sv. Katarina v Ankaranu ter nogometnem in odbojkarskem igrišču, organizirala Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem (UP PEF).

icon arrow more

Dogodki