Vabilo na predavanje: Pedagoška refleksija geneze sedanje šolske ureditve

datum: 21.05.2024

kategorija: Za zaposlene

Oddelek za pedagogiko FF UM v sodelovanju s Slovenskim društvom raziskovalcev edukacije (SLODRE) vabi na predavanje zaslužnega prof. dr. Zdenka Medveša z naslovom Pedagoška refleksija geneze sedanje šolske ureditve.

Predavanje bo v četrtek, 30. 5. 2024 ob 12.00 v predavalnici 0.1 na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru.

Vljudno vabljeni!

 

Vsebina predavanja:

Sedanja ureditev slovenskega šolstva je bila zasnovana pred tridesetimi leti v času osamosvojitve Slovenije in spremembe političnega sistema, kar je narekovalo radikalno spremembo šolske paradigme. Učinki nove paradigme doslej niso bili raziskani, nobenih sistemskih posegov v šolstvo ni bilo v tem času, danes pa slišimo ocene, da je šolstvo pred zlomom. Predavanje je poskus pedagoške refleksije sedanje ureditve skozi učinke na področju izobraževanja in šolske kulture, medosebnih odnosov in vzgojnih strategij.

icon open book

Novice

6. jun. | Novice

Na 8. lutkovnem PEF FESTU tudi grozljivka

5. junija je bil v Mariboru že 8. PEF FEST, tradicionalno lutkovno srečanje vseh treh pedagoških fakultet, ki ga vsako leto gosti ena od njih. Številka pred prireditvijo bi morala biti že dvomestna, pa nam jo je vmes zagodla korona. Na festivalu sta se ljubljanska in koprska fakulteti predstavili s po tremi predstavami, domačini pa kar s šestimi. Videli smo ročne, telesne, namizne, marionetne, senčne in druge lutke.

5. jun. | Novice

GDI delavnica: Zanimivi svet rastlin

V okviru projekta GDI UP 1.3: Razvoj vsebin zelenega prehoda v okviru Centra znanosti UP je bila organizirana delavnica »Spoznajmo zanimivi svet rastlin«.

icon arrow more

Dogodki