2. PILOTNA IZVEDBA PROGRAMA USPOSABLJANJA ZA UPORABO DIGITALNIH TEHNOLOGIJ PRI VISOKOŠOLSKEM POUČEVANJU – DIGITALNI PAI

datum: 06.11.2023

kategorija: Za zaposlene

Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem v okviru projekta Zelena, digitalna in vključujoča Univerza na Primorskem (GDI UP) vabi na 2. pilotno izvedbo izbranih delavnic v okviru Programa usposabljanja za uporabo digitalnih tehnologij pri visokošolskem poučevanju (Digitalni PAI).

Kdaj? 10. 11. 2023–29. 2. 2024

Kje? UP PEF (Cankarjeva ul. 5, 6000 Koper)

Seznam delavnic in program: na povezavi TUKAJ

Program je namenjen usposabljanju visokošolskih učiteljev in sodelavcev za smiselno uporabo sodobnih digitalnih tehnologij za izboljšanje procesa poučevanja in učenja. Program je sestavljen iz petih modulov, od katerih je eden obvezen, štirje pa izbirni. 

Delavnice bomo izvajali praviloma ob petkih, izjemoma pa tudi druge delovne dni. Glede terminov izvedbe posameznih delavnic spremljajte objave na spletni strani, kjer bo objavljena tudi povezava na prijavni obrazec.

Kopija_izd._4._DELAVNICA_CANVE_-_LOVRENC_HABE.jpg

Cilji programa:  

Udeleženci lahko z opravljanjem posameznih modulov programa: 

  • izboljšajo poznavanje in obvladovanje sistema za upravljanje učenja Moodle in pridobijo kompetence za njegovo učinkovito uporabo pri podpori procesom poučevanja in učenja;
  • spoznajo izbrane digitalne tehnologije za didaktično podporo učenju in poučevanju;
  • spoznajo izbrane digitalne tehnologije za podporo organizaciji študijskega procesa ter sinhroni in asinhroni komunikaciji z udeleženci študijskega procesa;
  • spoznajo izbrane digitalne tehnologije za podporo raziskovalnemu delu;
  • pridobijo kompetence za prepoznavanje spletnih zlorab, varovanje osebnih podatkov in ščitenje intelektualne lastnine.

Pogoj za pridobitev potrdila o udeležbi: vsaj 50 % prisotnost na posamezni delavnici.

 

VEČ O POSAMEZNIH DELAVNICAH IN PRIJAVE: Tukaj

 


9-logotipi-zaporedje-si-4.jpg

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visokošolstvo, znanost in inovacije, in Evropska unija – NextGenerationEU. Projekt se izvaja skladno z načrtom v okviru razvojnega področja Pametna, trajnostna in vključujoča rast, komponente Krepitev kompetenc, zlasti digitalnih in tistih, ki jih zahtevajo novi poklici in zeleni prehod (C3 K5), za ukrep investicija F. Izvajanje pilotnih projektov, katerih rezultati bodo podlaga za pripravo izhodišč za reformo visokega šolstva za zelen in odporen prehod v Družbo 5.0: projekt Pilotni projekti za prenovo visokega šolstva za zelen in odporen prehod.

icon open book

Novice

5. dec. | Novice

Atrij UP PEF: Hladilnik toplega srca

Radio Capris organizira že tradicionalno akcijo Hladilnik dobrega srca, s katero pomagajo družinam v stiki (v obalno-kraški regiji). Sodelovanje UP in Radia Capris uspešno poteka že vrsto let, z njimi smo posebno povezani na dogodkih za študente (Orientation days in ŠtartUP), akcija pa povezuje širšo skupnost, zato smo se odzvali vabilu k sodelovanju v akciji.

5. dec. | Novice

Učilnica za življenje: Usposabljanje za učitelje ter študente pedagoških smeri

Z veseljem vas vabimo na večdnevno usposabljanje za učitelje srednjih in osnovnih šol ter študente pedagoških smeri, ki si želijo izkusiti tehnike facilitacije in poglobljeno razmisliti o trajnosti.

4. dec. | Novice

Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem dosegla nov razvojni mejnik na področju visokošolske didaktike

V petek, 1. decembra 2023, so na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem potekali trije dogodki s področja visokošolske didaktike.

icon arrow more

Dogodki