UP Univerzitetna knjižnica je polna študentov - vabilo pedagoškim delavcem

datum: 17.10.2023

kategorija: Za zaposlene

UP Univerzitetna knjižnica, ki je z novim študijskim letom zaživela v Kopru, je že od odprtja polna študentov. Ti se med knjižnimi policami zelo slabo znajdejo, zato bomo tudi letos zanje pripravili praktične delavnice, na katerih jih bomo učili iskati študijsko gradivo v spletnem knjižničnem katalogu COBISS+, gradivo v elektronskih bazah, dostopnih UP, in prosto dostopno spletno gradivo. Poleg tega jih bomo učili, kje in kako gradivo poiskati v prostem pristopu ter jim predstavili ostale knjižnične dejavnosti UP UK.

Delavnice bodo potekale v prostorih knjižnice, lahko pa jih pripravimo tudi v okviru Vašega študijskega predmeta. Vsebino lahko prilagodimo posameznim temam, stopnji študija, smerem in predmetom. Če želite izvedbo delavnice za svoje študente v okviru Vašega predmeta, se obrnite na izvajalko Tino Lekan Kraševec ().

 

Sicer pa Vas vabimo, da študentom posredujete informacijo o delavnicah, ki so zelo praktično naravnane. Osnovne informacije z datumi so dostopne na spletni strani UP Univerzitetne knjižnice: https://www.upr.si/si/univerza/univerzitetna-knjiznica/izobrazevanje-uporabnikov/ in https://www.upr.si/en/university-library/library-instruction/.  Delavnice bodo v novembru, prva že 7. in 9. 11. 2023 (za slovenske študente) in 13. ter 14. 11. 2023 (za tuje študente – delavnica v angleškem jeziku).

 

IMG_20230921_083805.jpg

icon open book

Novice

5. dec. | Novice

Atrij UP PEF: Hladilnik toplega srca

Radio Capris organizira že tradicionalno akcijo Hladilnik dobrega srca, s katero pomagajo družinam v stiki (v obalno-kraški regiji). Sodelovanje UP in Radia Capris uspešno poteka že vrsto let, z njimi smo posebno povezani na dogodkih za študente (Orientation days in ŠtartUP), akcija pa povezuje širšo skupnost, zato smo se odzvali vabilu k sodelovanju v akciji.

5. dec. | Novice

Učilnica za življenje: Usposabljanje za učitelje ter študente pedagoških smeri

Z veseljem vas vabimo na večdnevno usposabljanje za učitelje srednjih in osnovnih šol ter študente pedagoških smeri, ki si želijo izkusiti tehnike facilitacije in poglobljeno razmisliti o trajnosti.

4. dec. | Novice

Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem dosegla nov razvojni mejnik na področju visokošolske didaktike

V petek, 1. decembra 2023, so na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem potekali trije dogodki s področja visokošolske didaktike.

icon arrow more

Dogodki