Študijska in obštudijska dejavnost

Že med študijem se osredotočite na nabiranje dodatnih znanj in veščin izven študijskih klopi. Takšne izkušnje vam bodo pomagale hitro priti tudi do vaše prve zaposlitve.

 

Tutorstvo in študentska svetovalnica

Kontakte tutorjev najdete tukaj.
Kontakt svetovalnice: Sonja Čotar Konrad

 

Študentski svet UP PEF

Študenti UP PEF, vabljeni k sodelovanju v Študentskem svetu fakultete, ki vsako leto organizira različne dogodke, predavanja, delavnice, dobrodelne akcije, zabave, piknike in izlete. Vabljeni tako ko udeleženci dogodkov kot organizatorji. Ne pozabite kandidirati na volitvah, ki so predvideno v mesecu novembru.

Kontakt: Študentski svet UP PEF

 

Mednarodna izkušnja

Fakulteta ponuja različne programe študijskih zmenjav. Študenti izbrani v okviru razpisa UP za namen udeležbe na študiju ali praktičnemu usposabljanju v okviru programa Erasmus+ imajo možnost, da del rednih študijskih obveznosti opravijo na partnerski instituciji, so oproščeni stroškov šolnine v tujini, se jim priznajo v tujini opravljene obveznosti, pridobijo finančno pomoč v okviru programa Erasmus+.

Kontakt: erasmus@pef.upr.si

 

Poletne šole

Poletne šole s področja jezikoslovja, umetnosti, sociologije so namenjene vsem zainteresiranim študentom. Razpis je objavljen v spomladanskem semestru.

Kontakt: cvzu@pef.upr.si
 


Športne dejavnosti

Ker velja, da je zdrav duh v zdravem telesu, imajo študenti veliko možnosti za različne športne aktivnosti, in sicer v okviru izbirnih predmetov in Šport UP.

Kontakt: UP FVZ (info@sportup.si)

 

Center za vseživljenjsko učenje UP PEF

Osnovna dejavnost CVŽU UP PEF je razvijanje in organiziranje neformalnih oblik učenja za raznoliko ciljno populacijo - za študente izobraževanja imenovana ZaVseŽivo. Za študente je v okviru centra izpostavljen Alumni klub UP PEF, ki je stičišče vseh diplomantov UP PEF, in v okviru katerega so organizirani družabni in strokovni dogodki, ki odpirajo možnost srečanja, pridobivanja novega znanja in novih poznanstev. Študenti UP PEF imajo v okviru centra tudi možnost brezplačnega svetovanja za izobraževanje.

Kontakt: CVZU UP PEF (, 031 634 017)

 

Center za umetnost UP PEF

Umetniški dogodki, ki se organizirajo v okviru študijske dejavnosti na fakulteti, so združeni pod imenom ArtPEF in so organizirani v okviru Centra za umetnost UP PEF. Center zajema vizualne, uprizoritvene in glasbene umetnosti. Vabljeni sodelovati.

Kontakt: prodekan za mednarodno dejavnost in umetnost (tomaz.grusovnik@pef.upr.si)

 

Vključitev v kulturno-umetniške in druge skupine

Študenti lahko v okviru izbirnih predmetov s področja umetnosti:

Na takšen način utrdite svoje znanje na kulturno-umetniškem področju, z nastopi razveseljujete otroke v vrtcih in šolah in sodelujete na prireditvah Univerze na Primorskem ter popestrite obštudijsko življenje na fakulteti.

Kontakt: Prijavni obrazec

icon open book

Novice

16. nov. | Novice

Prva EKO fakulteta na Univerzi na Primorskem

V atriju Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete je danes zaplapola zelena zastava EKO šole. Gre za edino javno in mednarodno priznanje slovenskim šolam za okoljevarstveno delovanje. Podpis EKO listine, ki je zadnji od sedmih korakov do naziva EKOšola, ponazarja zavezo, da se bodo vsi, ki študirajo oz. delajo na fakulteti, ravnali kar se da EKO .

16. nov. | Novice

Za naj prostovoljko nominirana tudi sodelavka Danijela Horvat Samardžija

Pred kratkim je v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega potekala prireditev Naj prostovoljec Mestne občine Koper 2022. Občina se je skupaj z Združenjem za promocijo prostovoljstva Slovenska filantropija zahvalila vsem prostovoljcem za njihovo delo. Med nominiranci je bila tudi sodelavka, višja predavateljica Danijela Horvat Samardžija, ki trenutno vabi k izdelovanju voščilnic, ki jih lahko prinesete v atrij fakultete.

15. nov. | Novice

Matjaž Juhart je prejel Jabolko navdiha

Jabolko navdiha je priznanje, ki ga posameznikom, skupinam ali projektom od leta 2013 podeljuje Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije. Sinoči ga je prejel Matjaž Juhart, sekretar Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije in predavatelj na naši fakulteti ter idejni oče vpisa slovenskega znakovnega jezika v Ustavo Republike Slovenije.

icon arrow more

Dogodki