CEEPUS

Več o programu si lahko preberete v rubriki Drugi programi na spletni strani UP.  

CEEPUS (Central European Exchange Programme For University Studies)

CEEPUS je srednjeevropski program za univerzitetno izmenjavo, ki je pričel delovati leta 1995. V njem poleg Slovenije sodelujejo še Albanija, Avstrija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Češka, Črna Gora, Hrvaška, Kosovo, Madžarska, Makedonija, Poljska, Romunija, Slovaška in Srbija.

Cilj programa je vzpostaviti in spodbujati mobilnost študentov in profesorjev v Srednji Evropi ter izkoristiti intelektualne in prijateljske povezave in možnosti za sodelovanje. Program deluje na principu mrež, ki jih sestavljajo najmanj tri univerze, od tega morata biti vsaj dve iz držav CEEPUS. Sodelovanje se lahko odvija med fakultetami ali posameznimi oddelki, ki med seboj izmenjujejo učitelje in študente. Fakultete ali oddelki se lahko pridružijo že obstoječim mrežam ali pa ustanovijo novo.

Rok za prijavo za sodelovanje v programu je v januarju. Več informacij najdete na spletni strani CEEPUS-a.

Članice UP kot partnerice aktivno sodelujejo v programu od leta 2004.Študenti in zaposleni se za izmenjavo prijavijo dvakrat letno na podlagi razpisa, ki ga objavijo sodelujoče članice UP.

Program omogoča izmenjave študentov tudi izven obstoječih mrež, v katerih sodeluje posamezna fakulteta. Prijavijo se lahko na izmenjavo na katerokoli od sodelujočih univerz kot t.i. 'Free Mover' studenti.  

icon open book

Novice

16. nov. | Novice

Prva EKO fakulteta na Univerzi na Primorskem

V atriju Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete je danes zaplapola zelena zastava EKO šole. Gre za edino javno in mednarodno priznanje slovenskim šolam za okoljevarstveno delovanje. Podpis EKO listine, ki je zadnji od sedmih korakov do naziva EKOšola, ponazarja zavezo, da se bodo vsi, ki študirajo oz. delajo na fakulteti, ravnali kar se da EKO .

16. nov. | Novice

Za naj prostovoljko nominirana tudi sodelavka Danijela Horvat Samardžija

Pred kratkim je v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega potekala prireditev Naj prostovoljec Mestne občine Koper 2022. Občina se je skupaj z Združenjem za promocijo prostovoljstva Slovenska filantropija zahvalila vsem prostovoljcem za njihovo delo. Med nominiranci je bila tudi sodelavka, višja predavateljica Danijela Horvat Samardžija, ki trenutno vabi k izdelovanju voščilnic, ki jih lahko prinesete v atrij fakultete.

15. nov. | Novice

Matjaž Juhart je prejel Jabolko navdiha

Jabolko navdiha je priznanje, ki ga posameznikom, skupinam ali projektom od leta 2013 podeljuje Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije. Sinoči ga je prejel Matjaž Juhart, sekretar Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije in predavatelj na naši fakulteti ter idejni oče vpisa slovenskega znakovnega jezika v Ustavo Republike Slovenije.

icon arrow more

Dogodki