DPM za Goriško vabi prostovoljce za tabore

datum: 15.04.2024

kategorija: Za študente

Pišemo vam v imenu Medobčinskega društva prijateljev mladine za Goriško, nevladne, prostovoljne, človekoljubne in neprofitne organizacije. Naši cilji dela so z raznovrstnimi programi prispevati k dvigu kakovosti življenja otrok, mladostnikov in družin, zastopati in uveljavljati njihove interese in potrebe ter izvajati aktivnosti za zaščito njihovih pravic. Naše delovanje temelji na razvijanju vrednot prostovoljnega dela in negovanju dobrih medčloveških odnosov.

Že 70 let, vse od ustanovitve našega društva, organiziramo prijetne in varne počitnice, letovanja in zimovanja ter tabore za otroke in mladostnike (v nadaljevanju otroci). V letošnjem letu jih bomo izvedli v Savudriji, Piranu in Trenti. Udeležili se jih bodo otroci različnih starosti (predvsem osnovnošolci) iz različnih krajev Primorske. Ti otroci prihajajo iz funkcionalnih in nefunkcionalnih družin (bodisi neurejenih bodisi enostarševskih družin ali socialno in/ali finančno šibkejših okolij). V zadnjem času z nami letujejo tudi priseljeni in begunski otroci. Na zdravstvenih letovanjih aktivno so-delujemo z otroki, ki imajo različne probleme, tudi tistimi s čustvenimi in/ali vedenjskimi težavami ali motnjami. Vsi ti otroci potrebujejo pozornost in čas ter družbo socialno čutečih, empatičnih, senzibilnih in razumevajočih vzgojiteljev ali vzgojiteljic. Verjamemo, da je med vašimi študenti/kami veliko takšnih.

V vseh letih se nam je pridružilo na stotine prostovoljk in prostovoljcev, študentk in študentov različnih študijskih smeri, ki so s prostovoljnim delom z otroki, z obliko praktičnega usposabljanja in preverjanja pridobljenih znanj, pridobili dragocene življenjske, predvsem pedagoške izkušnje. Da bi prostovoljno delo bilo dovolj kakovostno, študentom nudimo brezplačna dodatna izobraževanja in usposabljanja, mentorsko podporo in nadomestilo za stroške, ki nastanejo pri opravljanju prostovoljskega dela. Ob zaključku dela bomo prostovoljki ali prostovoljcu izdali potrdilo, ki bo lahko dragocena referenca na njihovi nadaljnji karierni poti. V dogovoru z vami lahko to delo opredelimo kot obliko opravljanja pedagoške prakse ali možnost uveljavljanja neformalno pridobljenega znanja in izkušenj.

Spodaj dodajamo informativni list (e-razglednico), vabilo.

Za sodelovanje se vam v naprej zahvaljujemo in vas prijazno pozdravljamo.

Maja Peršič, predsednica

 

Kontaktna oseba: Amedea Fjoreli

Telefon: 05 33 34 680, 030 703 832 E-naslov: prostovoljci@zpm-novagorica.si

1.png

2.png

icon open book

Novice

6. jun. | Novice

Na 8. lutkovnem PEF FESTU tudi grozljivka

5. junija je bil v Mariboru že 8. PEF FEST, tradicionalno lutkovno srečanje vseh treh pedagoških fakultet, ki ga vsako leto gosti ena od njih. Številka pred prireditvijo bi morala biti že dvomestna, pa nam jo je vmes zagodla korona. Na festivalu sta se ljubljanska in koprska fakulteti predstavili s po tremi predstavami, domačini pa kar s šestimi. Videli smo ročne, telesne, namizne, marionetne, senčne in druge lutke.

5. jun. | Novice

GDI delavnica: Zanimivi svet rastlin

V okviru projekta GDI UP 1.3: Razvoj vsebin zelenega prehoda v okviru Centra znanosti UP je bila organizirana delavnica »Spoznajmo zanimivi svet rastlin«.

4. jun. | Novice

PEFIJADA 2024: Praznik druženja, športa in zabave

PEFijada 2024 je že petič združila študente in zaposlene z vseh slovenskih pedagoških fakultet ter sorodnih fakultet iz Pulja, Reke in Užic. Letos je dogodek, ki se je odvijal na lepi plaži Sv. Katarina v Ankaranu ter nogometnem in odbojkarskem igrišču, organizirala Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem (UP PEF).

icon arrow more

Dogodki