Natečaj za mlade ob 160-letnici Slovenske matice

datum: 17.02.2024

kategorija: Za študente

Slovenska matica, naše najstarejše slovensko kulturno in znanstveno društvo ter druga najstarejša slovenska založba, letos praznuje 160-letnico svojega delovanja. Ob tej priložnosti je objavila natečaja za najboljše filozofske eseje in za najboljša naravoslovna predavanja, namenjena dijakom in študentom.

  • Natečaj za najboljši filozofski esej razpisujejo v soorganizaciji s Slovenskim filozofskim društvom na temo Duh in duhovno.
  • Natečaj za najboljše naravoslovno predavanje razpisujejo v soorganizaciji z Zvezo za tehnično kulturo Slovenije na temo Ohranjanje naravnega okolja.

Nagrade obeh natečajev za prva tri mesta bodo podeljene v dveh kategorijah (dijaki in študenti):

  1. mesto: nagrajena avtorja bosta poleg denarne nagrade in priznanja prejela paket petih knjig SM,
  2. mesto: nagrajena avtorja bosta poleg priznanja prejela paket petih knjig SM,
  3. mesto: nagrajena avtorja bosta poleg priznanja prejela paket treh knjig SM.

Prispevki vseh nagrajenih avtorjev v obeh kategorijah bodo objavljeni v Glasniku Slovenske matice in na spletni strani Slovenske matice. Vsi sodelujoči avtorji bodo povabljeni v Klub mladih Slovenske matice, s članstvom pa deležni 40-odstotnega popusta pri nakupu Matičinih knjig.


Več informacij

 

 

icon open book

Novice

12. apr. | Novice

Teden Alumni UP 2024 bo potekal od 15. do 19. aprila

Vljudno vas vabimo na Teden Alumni UP 2024, ki bo potekal od 15. do 19. aprila na Univerzi na Primorskem. Zvrstile se bodo številne zanimive aktivnosti, kot so druženja, tematska predavanja in orientacijski tek po prelepem mestu Koper. Vsak dan bo posvečen edni temi: Digitalni ponedeljek, Torek zdravja, trajnostna sreda, Alumni MeetUP (podelitev nagrad in priznanj, navdihujoč gost in druženje) in Zabavni petek. Samo za vas imamo načrtovan izjemno izbiro dogodkov.

11. apr. | Novice

50 let PEF - Intervju: Orijana Gregorič ima najdaljši staž na univerzi

50. obletnico Pedagoške fakultete v Kopru želimo obeležiti tudi s spomini in z vpogledi zaposlenih, študentov ter ostalih, ki so (bili) povezani s fakulteto. Vabljeni k branju prvega intervjuja.

10. apr. | Novice

Obeležili smo teden vode

Od 22. do 29. marca 2029 je na UP PEF potekal Teden vode

icon arrow more

Dogodki