Izlet fantovskega in dekliškega zbora na Avstrijsko Koroško

datum: 09.05.2023

kategorija: Za študente

V četrtek, 4. maja 2023, smo se dekliški in fantovski pevski zbor Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem odpeljali na dvodnevni izlet.

 

Skupinska_razgled.jpgDopoldne smo iz Kopra z avtobusom krenili proti Celovcu. Prvi večji postanek smo imeli pri stolpu Pyramidenkogel, ki velja za največji razgledni stolp iz lesa na svetu. Stolp v višino meri točno 100 metov, mi pa smo se lahko z dvigalom ali peš po 441 stopnicah povzpeli do višine skoraj 71 metrov, kjer smo imeli čudovit razgled na Vrbsko jezero, na drugi strani pa je naš pogled segal celo do Triglava. Večina študentov si je konec ogleda popestrila z adrenalinskim spustom po toboganu, katerega dolžina meri kar 120 metrov.

klepet.jpg

Pot smo nadaljevali malo manj adrenalinsko, saj smo se odpravili do hostla, kjer smo se namestili, pojedli malico in nato imeli čas za raziskovanje tamkajšnje okolice. Popoldne smo preživeli v prečudovitem zelenem parku in ob Vrbskem jezeru. Kasneje smo imeli pevske vaje in dan zaključili v Šentjakobu v Rožu, kjer smo imeli koncert. V zelo akustični cerkvi so najprej odmevali fantovski in nato še dekliški glasovi. Oboji smo zapeli nekaj slovenskih pesmi in tako popestrili večer tamkajšnjim poslušalcem. Za konec smo vsi skupaj s poslušalci zapeli tisto najbolj znano - Dan ljubezni. Po koncertu smo bili deležni še pogostitve, ki so jo za nas pripravili domačini in se nato pozno v noč zabavali ob spremljavi harmonike.

fantovski_zbor.jpg

Naslednje jutro smo se odpeljali do centra Celovca, kjer nas je sprejela vodička, ki nas je popeljala po Celovcu ter nam povedala nekaj zanimivosti o zgodovini tega mesta, ki smo ga kasneje raziskovali kar sami.

Precej vroč dan smo nadaljevali ob Vrbskem jezeru, kjer so se najbolj pogumni odločili za namakanje v hladni vodi, nekateri so si ogledali Minimundus, ostali pa smo se sončili ob jezeru. Za zaključek našega izleta smo si z vodičem ogledali še opičji hrib v parku Affenberg Landskron, v katerem trenutno prebiva 184 opic. Imeli smo se zelo lepo in že se veselimo naslednjega izleta ter prihajajočih koncertov.

Ana Bajc

Foto: HL

vodi__ka.jpg

zenski_zbor.jpg

opice.jpg

park.jpg

Piramidenkogel.jpg

Celovec_skupinska.jpg

 

 

 

icon open book

Novice

31. maj. | Novice

Erazmus+ na temo Youth Courage

Naša fakulteta sodeluje v projektu Erazmus+ na temo Youth Courage.

31. maj. | Novice

Podeljena priznanja prometej znanosti za odličnost v komuniciranju v letu 2022

Slovenska znanstvena fundacija (SZF) je na slavnostni akademiji, ki je potekala v Prešernovi dvorani SAZU v torek, 30. maja 2023, podelila priznanja Prometej znanosti za leto 2022, med nagrajenci tudi Univerza na Primorskem - UP Pedagoška fakulteta (UP PEF) skupaj z Radiom Koper in raziskovalni inštitut InnoRenew CoE. Komunikator znanosti za leto 2022 je postal dr. Lovrenc Lipej.

29. maj. | Novice

Teden ljubiteljske kulture: strokovni posvet Lutke v pedagogiki

Center mladih Koper, 1. 6. 2023, ob 13.30.

icon arrow more

Dogodki

Ni aktualnih dogodkov.

icon arrow more