Raziskava o uporabnosti in učinkovitosti aplikacije #OstaniZdrav

datum: 02.04.2023

kategorija: Za študente

Na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje izvajajo Raziskavo o uporabnosti in učinkovitosti aplikacije #OstaniZdrav. Vanjo želijo vključiti študente vseh fakultet ter visokih in višjih šol v Sloveniji. Cilj raziskave je oceniti uporabnost in učinkovitost aplikacije z vidikov uporabe in vpliva na spremembe vedenja. Raziskava je pomembna predvsem kot priprava na morebitne ukrepe, pristope in dopolnitve aplikacije v prihodnosti. V ta namen so pripravili spletno anketo.

V zadnjih letih smo bili priča pandemiji covida-19, ki je v tem času korenito spremenila življenja ljudi in med drugim vplivala tudi na potek izobraževanja. V tem času je Ministrstvo za javno upravo v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) vzpostavilo aplikacijo #OstaniZdrav, s katero so lahko uporabniki na varen in anonimen način opozorjeni, da so bili v stiku z osebo s potrjeno okužbo z virusom SARS-CoV-2.

Ker bi želeli aplikacijo v bodoče izboljšati, da bo v primeru prihodnjih epidemij še bolj učinkovita in uporabna, na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje izvajamo Raziskavo o uporabnosti in učinkovitosti aplikacije #OstaniZdrav.

Vljudno ste vabljeni k sodelovanju v raziskavi. Vaše sodelovanje je bistveno za pripravo na morebitne prihodnje epidemije. Osnovni predpogoj je namreč pridobitev kakovostnih podatkov. V raziskavi lahko sodelujete tako, da izpolnite spletno anketo, ki je dostopna na naslednji povezavi: https://www.1ka.si/nijz

Izpolnjevanje vprašalnika vam bo vzelo približno 10 minut. Anketa bo aktivna od 30. marca do vključno 16. aprila 2023. Varstvo podatkov je v skladu z GDPR in vaša anonimnost je zagotovljena.

V primeru dodatnih vprašanj o raziskavi lahko pišete na elektronski naslov .

Za vaše sodelovanje se vam najlepše zahvaljujejo.

 

 

 

 

icon open book

Novice

31. maj. | Novice

Erazmus+ na temo Youth Courage

Naša fakulteta sodeluje v projektu Erazmus+ na temo Youth Courage.

31. maj. | Novice

Podeljena priznanja prometej znanosti za odličnost v komuniciranju v letu 2022

Slovenska znanstvena fundacija (SZF) je na slavnostni akademiji, ki je potekala v Prešernovi dvorani SAZU v torek, 30. maja 2023, podelila priznanja Prometej znanosti za leto 2022, med nagrajenci tudi Univerza na Primorskem - UP Pedagoška fakulteta (UP PEF) skupaj z Radiom Koper in raziskovalni inštitut InnoRenew CoE. Komunikator znanosti za leto 2022 je postal dr. Lovrenc Lipej.

29. maj. | Novice

Teden ljubiteljske kulture: strokovni posvet Lutke v pedagogiki

Center mladih Koper, 1. 6. 2023, ob 13.30.

icon arrow more

Dogodki

Ni aktualnih dogodkov.

icon arrow more