Mednarodni matematični kenguru

datum: 14.03.2023

kategorija: Za študente

Vabljeni, da se udeležite tekmovanja Mednarodni matematični kenguru, ki ga organizira DMFA Slovenije.

Tekmovanje se bo letos odvijalo v četrtek, 16. marca 2023. Tekmovanje se bo začelo ob 16. uri, čas reševanja nalog pa je 60 minut.

Razpis najdete na naslovu http://www.dmfa.si/Tekmovanja/MaVS/Razpis.aspx, pravilnik pa na naslovu http://www.dmfa.si/Tekmovanja/MaVS/Pravilnik.aspx.

Tekmovališče bo za vse članice UP primarno na FAMNITu (Koper, Glagoljaška 8). 

Vsak študent, ki želi tekmovati, se mora prijaviti na tekmovanje, in sicer preko spleta (http://www.dmfa.si/Tekmovanja/MaVS/Prijava.aspx). Prijave bodo mogoče do 15. marca 2023 do 15. ure. Prijave so potrebne zaradi rezervacije prostora/prostorov in priprave ustreznega števila tekmovalnih pol, podatki o posameznem tekmovalcu pa se uporabijo zgolj za namene tekmovanja, med drugim tudi za pripravo priznanj za najboljše tekmovalce.

Tekmovanje je namenjeno vsem študentom, tudi tujcem, ki študirajo pri nas. Tekmovalna pola bo zato na voljo tudi v angleščini. Tekmovanja se lahko udeležijo študentje na katerikoli stopnji študija (študentje mag. programov naj kot letnik študija vnesejo 4 oz. 5, študentje doktorskih programov pa 6, 7 oz. 8).

Naloge na tekmovanju Kenguru so takšne, da ne zahtevajo znanja višje matematike. Povsem zadošča srednješolsko znanje in sposobnost logičnega razmišljanja.

Arhiv starih nalog je dostopnih na https://www.dmfa.si/Tekmovanja/MaVS/ArhivNalog.aspx in na https://www.dmfa.si/Tekmovanja/Kenguru/SpletnoTekmovanje.aspx
 

Za morebitne dodatne informacije o tekmovanju se lahko obrnete na dr. Nina Bašića ().

 

Kenguru.png

icon open book

Novice

24. mar. | Novice

CVŽU: Vloga mediacije v šoli

Center za vseživljenjsko učenje UP PEF je v četrtek, 24. marca 2023 organiziral predavanje z naslovom Vloga mediacije v šoli, ki sta ga izvedli Martina Kovačič, viš. pred. in prof. dr. Jurka Lepičnik Vodopivec.

23. mar. | Novice

GDI: Delavnica Dan gozdov

V torek, 21. marca 2023 smo na UP Pedagoški fakulteti obeležili Mednarodni dan gozdov.

icon arrow more

Dogodki