Zbiramo lego kocke - za slabovidne osebe

datum: 23.11.2022

kategorija: Za študente

V sodelovanju z Goriškim muzejem in centrom za slepe in slabovidne Nova Gorica, inkluzivni pedagogi 2. letnika, pripravljamo projekt tipne makete mesta Nova Gorica.

Namen projekta je približati mesto Nova Gorica slepim in slabovidnim osebam. Idejni vodja projekta, David Kožuh, je podal idejo, da maketo ustvarimo iz lego kock. K soustvarjanju tega projekta je povabil tudi nas študente.

Ker za naše delo potrebujemo kar nekaj lego kock, se obračamo na Vas. Potrebovali bi večje število lego podlog in lego kock. Po končanem projektu, bo naš izdelek na voljo za ogled v Goriškem muzeju, kjer bodo lahko osebe s slepoto in slabovidne osebe spoznavale Novo Gorico ter se v spoznavanju mesta s tipom preizkusili tudi ostali.

LEGO KOCKE LAHKO PRINESETE V AVLO FAKULTETE.

Najlepša hvala za vašo pomoč.

Z lepimi pozdravi,

Lejla Šumićlego_kocke.jpg

icon open book

Novice

16. nov. | Novice

Prva EKO fakulteta na Univerzi na Primorskem

V atriju Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete je danes zaplapola zelena zastava EKO šole. Gre za edino javno in mednarodno priznanje slovenskim šolam za okoljevarstveno delovanje. Podpis EKO listine, ki je zadnji od sedmih korakov do naziva EKOšola, ponazarja zavezo, da se bodo vsi, ki študirajo oz. delajo na fakulteti, ravnali kar se da EKO .

16. nov. | Novice

Za naj prostovoljko nominirana tudi sodelavka Danijela Horvat Samardžija

Pred kratkim je v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega potekala prireditev Naj prostovoljec Mestne občine Koper 2022. Občina se je skupaj z Združenjem za promocijo prostovoljstva Slovenska filantropija zahvalila vsem prostovoljcem za njihovo delo. Med nominiranci je bila tudi sodelavka, višja predavateljica Danijela Horvat Samardžija, ki trenutno vabi k izdelovanju voščilnic, ki jih lahko prinesete v atrij fakultete.

15. nov. | Novice

Matjaž Juhart je prejel Jabolko navdiha

Jabolko navdiha je priznanje, ki ga posameznikom, skupinam ali projektom od leta 2013 podeljuje Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije. Sinoči ga je prejel Matjaž Juhart, sekretar Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije in predavatelj na naši fakulteti ter idejni oče vpisa slovenskega znakovnega jezika v Ustavo Republike Slovenije.

icon arrow more

Dogodki