Študenti 2. letnika programa Vizualnih umetnosti in oblikovanja pri županu

datum: 09.11.2022

kategorija: Za študente

V torek, 08. 11. 2022, so študentke in študenti 2. letnika programa Vizualnih umetnosti in oblikovanja na povabilo Aleš Bržan, županu Mestne občine Koper, predstavili rezultat njihovega lanskoletnega raziskovalnega in praktičnega dela.

thumbnail_C4C7B398-6EBD-4EA0-8611-339379108623.jpg

Pod mentorstvom doc. dr. Boštjana Bugariča in asistentke Tine Cotič so v sodelovanju z Mestno občino Koper in oblikovalko Matejo Filipič izdelali katalog Urbane opreme za historično mestno jedro Kopra. Gre za poglobljeno študijo, ki na konkretnih lokacijah analizira in predlaga poenotenje urbane opreme (klopi, osvetljave, košev za smeti, vodnih elementov, tend, korit za zelenje). Obisk pri županu je dokazal, da skupaj zmoremo ustvariti konkretne in realistične projekte, ki se lahko v prihodnosti prenesejo v prakso.

S tem namenom si bomo 10. 12. 2022 na strokovni ekskurziji v Ljubljani pod strokovnim vodstvom doc. dr. Boštjana Bugariča ogledali, kako si je Jože Plečnik v svojih malih intervencijah v mestu zastavil širši urbanizem mestnega jedra Ljubljana. V Cukrarni, ki se nahaja tik ob Plečnikovi zapornici na Ljubljanici pa si bomo gledali pregledno razstavo izjemnega umetnika Michelangela Pistoletta.

Boštjan Bugarič IMG_6468.jpg

icon open book

Novice

16. nov. | Novice

Prva EKO fakulteta na Univerzi na Primorskem

V atriju Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete je danes zaplapola zelena zastava EKO šole. Gre za edino javno in mednarodno priznanje slovenskim šolam za okoljevarstveno delovanje. Podpis EKO listine, ki je zadnji od sedmih korakov do naziva EKOšola, ponazarja zavezo, da se bodo vsi, ki študirajo oz. delajo na fakulteti, ravnali kar se da EKO .

16. nov. | Novice

Za naj prostovoljko nominirana tudi sodelavka Danijela Horvat Samardžija

Pred kratkim je v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega potekala prireditev Naj prostovoljec Mestne občine Koper 2022. Občina se je skupaj z Združenjem za promocijo prostovoljstva Slovenska filantropija zahvalila vsem prostovoljcem za njihovo delo. Med nominiranci je bila tudi sodelavka, višja predavateljica Danijela Horvat Samardžija, ki trenutno vabi k izdelovanju voščilnic, ki jih lahko prinesete v atrij fakultete.

15. nov. | Novice

Matjaž Juhart je prejel Jabolko navdiha

Jabolko navdiha je priznanje, ki ga posameznikom, skupinam ali projektom od leta 2013 podeljuje Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije. Sinoči ga je prejel Matjaž Juhart, sekretar Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije in predavatelj na naši fakulteti ter idejni oče vpisa slovenskega znakovnega jezika v Ustavo Republike Slovenije.

icon arrow more

Dogodki