Včasih je potrebno majhno dejanje prijaznosti, da nekomu spremeniš življenje

datum: 13.10.2022

kategorija: Za študente

Pri nas doma se je začela kamenčkomaniiiija! Si že slišal/a zanjo? Ne? To je Humanitarčkov projekt barvanja kamenčkov, s katerimi želijo 13. 11., na mednarodni dan prijaznosti, preplaviti Slovenijo. Pridruži se tudi ti.

Naj tudi tvoj kamenček prijaznosti nekomu polepša dan. Ker je nepričakovana prijaznost najmočnejši, najcenejši in najbolj podcenjen dejavnik človeške spremembe … Ker včasih je potrebno le eno majhno dejanje prijaznosti, da nekomu spremeni življenje …

Kamenčke prijaznosti lahko podariš nekomu v svojem kraju, lahko pa jih do 11. 11. odložiš tudi v škatlo v atriju in jih bomo na mednarodni dan prijaznosti podarili zaposlenim v domu za  starejše, na enoti za demenco, da jim z njimi povemo, koliko cenimo njihovo delo. Ker prijaznost je jezik, ki ga gluhi lahko slišijo in slepi lahko vidijo …             

Danijela Horvat Samardžija                        

Vsemu_bo___kos1.png                            

icon open book

Novice

16. nov. | Novice

Prva EKO fakulteta na Univerzi na Primorskem

V atriju Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete je danes zaplapola zelena zastava EKO šole. Gre za edino javno in mednarodno priznanje slovenskim šolam za okoljevarstveno delovanje. Podpis EKO listine, ki je zadnji od sedmih korakov do naziva EKOšola, ponazarja zavezo, da se bodo vsi, ki študirajo oz. delajo na fakulteti, ravnali kar se da EKO .

16. nov. | Novice

Za naj prostovoljko nominirana tudi sodelavka Danijela Horvat Samardžija

Pred kratkim je v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega potekala prireditev Naj prostovoljec Mestne občine Koper 2022. Občina se je skupaj z Združenjem za promocijo prostovoljstva Slovenska filantropija zahvalila vsem prostovoljcem za njihovo delo. Med nominiranci je bila tudi sodelavka, višja predavateljica Danijela Horvat Samardžija, ki trenutno vabi k izdelovanju voščilnic, ki jih lahko prinesete v atrij fakultete.

15. nov. | Novice

Matjaž Juhart je prejel Jabolko navdiha

Jabolko navdiha je priznanje, ki ga posameznikom, skupinam ali projektom od leta 2013 podeljuje Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije. Sinoči ga je prejel Matjaž Juhart, sekretar Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije in predavatelj na naši fakulteti ter idejni oče vpisa slovenskega znakovnega jezika v Ustavo Republike Slovenije.

icon arrow more

Dogodki