Ustavimo spletno nasilje!

datum: 10.10.2022

kategorija: Za študente

Na Ljudski univerzi Škofja Loka bodo 13. oktobra 2022, ob 17. uri z različnih zornih kotov pogledali kako lahko pristopimo k problematiki reševanja spletnega nasilja.

Spoštovani.

 

Razvoj IKT tehnologije nam je prinesel številne koristi, kot so večje razsežnosti našega dela in učenja, tako za odrasle kakor tudi za otroke. Pri tem se moramo zavedati dejstva, da otroci drugače dojemajo virtualni svet od odraslih. Raziskava EU Kids Online govori o tem, da je eden od petih otrok izpostavljen spletnemu nasilju, kar pomeni, da je spletno nasilje ena izmed najbolj škodljivih stvari, ki se lahko zgodijo otrokom, in v naši družbi predstavlja problem.

Raziskave kažejo, da ima več kot polovica otrok starih med 13 in 16 let dostop do interneta preko pametnih telefonov, tabličnih računalnikov ali igralnih konzol, kar iz svoje sobe. Več kot polovica otrok starih med 9 in 16 let ima ustvarjen profil na socialnih omrežjih. Med pandemijo COVID-19 se je čas, ki so ga otroci preživeli na internetu še zelo povečal, kar jih je izpostavilo še večji nevarnosti. Posledice so vidne še danes.

Odgovornost nas odraslih je da zaščitimo otroke, pred pastmi in posledicami, ki jih ima lahko nanje internet.

Na Ljudski univerzi Škofja Loka si bomo 13. oktobra 2022, ob 17:00 z različnih zornih kotov pogledali kako lahko pristopimo k problematiki reševanja spletnega nasilja.

Program:

thumbnail_Program.jpg

 


O projektu:

 Ljudska univerza Škofja Loka je skupaj s partnerji iz Španije, Portugalske, Malte, Anglije in Turčije sodelovala v projektu Training Of Parents Against Cyberbullying. Ustvarili smo interaktivne učne vsebine, ki so staršem v pomoč pri preprečevanju spletnega nasilja nad njihovimi otroki. Izobraževanje, ki ga organiziramo je del zaključka projekta.

Prijave so obvezne:

  • Po elektronski pošti: 
  • Na telefonski številki: 04 506 13 10

 

Vabljeni.

icon open book

Novice

16. nov. | Novice

Prva EKO fakulteta na Univerzi na Primorskem

V atriju Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete je danes zaplapola zelena zastava EKO šole. Gre za edino javno in mednarodno priznanje slovenskim šolam za okoljevarstveno delovanje. Podpis EKO listine, ki je zadnji od sedmih korakov do naziva EKOšola, ponazarja zavezo, da se bodo vsi, ki študirajo oz. delajo na fakulteti, ravnali kar se da EKO .

16. nov. | Novice

Za naj prostovoljko nominirana tudi sodelavka Danijela Horvat Samardžija

Pred kratkim je v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega potekala prireditev Naj prostovoljec Mestne občine Koper 2022. Občina se je skupaj z Združenjem za promocijo prostovoljstva Slovenska filantropija zahvalila vsem prostovoljcem za njihovo delo. Med nominiranci je bila tudi sodelavka, višja predavateljica Danijela Horvat Samardžija, ki trenutno vabi k izdelovanju voščilnic, ki jih lahko prinesete v atrij fakultete.

15. nov. | Novice

Matjaž Juhart je prejel Jabolko navdiha

Jabolko navdiha je priznanje, ki ga posameznikom, skupinam ali projektom od leta 2013 podeljuje Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije. Sinoči ga je prejel Matjaž Juhart, sekretar Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije in predavatelj na naši fakulteti ter idejni oče vpisa slovenskega znakovnega jezika v Ustavo Republike Slovenije.

icon arrow more

Dogodki