MeetUP 2024 okrepil povezanost Alumni UP skupnosti

datum: 19.04.2024

kategorija: Novice

V četrtek, 18. aprila 2024, se je v avli UP FAMNIT odvilo letno srečanje alumnov Univerze na Primorskem – Alumni MeetUP, ki ga je letos zaznamovala prva podelitv nagrad in priznanj Alumni UP.

Nagrajenci.JPG

Alumni klub Univerze na Primorskem uradno združuje diplomantke in diplomante UP ter predstavlja pomembno stičišče medsebojnega povezovanja diplomantov, nudi priložnosti mreženja in spodbujanja nadaljnjega profesionalnega ter osebnega razvoja, vseživljenjskega učenja in nadaljnjega raziskovanja.

Letošnjo srečanje smo otvorili z nastopom vokalne skupine Kaelestis, ki je ustvarila prijetno vzdušje. Alumnom UP sta rektorica UP in prva doktorantka UP FAMNIT prof. dr. Klavdija Kutnar in predsednik kluba Alumni UP, izr. prof. dr. Mirko Prosen, namenila nekaj spodbudnih besed. Častni gost, izr. prof. UP FTŠ – Turistice in pevec kultne rock skupine Zmelkoow, Gorazd Sedmak, je prisotnim podal izjemno dragocene nasvet o iskanju ravnovesja med delom in strastjo.

pogovor.jpg

Velika novost letošnjega dogodka MeetUP je bila podelitev nagrad Alumni UP, članom skupnosti, ki so se posebej izkazali v svoji karieri in življenju. Podpornike naše dejavnosti pa smo počastili s priznanji Alumni UP.

Iskreno čestitamo Đorđeju Mitroviću, alumnu UP FAMNIT, za prejem nagrade »Mladi UP«, Đejmi Hadrovič, alumnu UP FHŠ, za prejem nagrade Alumni UP za odličnost in Vanji Kosmina Novak, alumni UP FVZ, prejemnici nagrade Alumni UP za izjemne dosežke na strokovnem področju. Za njihov trud, prizadevnost in uspeh čestitamo tudi prejemnikom priznanj – Tadeju Roglji, alumnu UP FTŠ – Turistica, Lovrencu Habetu, alumnu UP PEF in Vasiliju Žbogar, alumnu UP FM. Vsi nagrajenci so v ponos tako skupnosti Alumni UP, kot celotni Univerzi.

Srečanje smo uspešno zaključili z druženjem in mreženjem študentov, alumnov, profesorjev, zaposlenih in vseh ostalih prisotnih, ki smo ob pogostitvi in glasbi navezali veliko novih stikov, podelili obilico dobrih nasvetov, prigod, anekdot, spodbudnih besed ter se stežka poslovili z nasmehom na obrazu, novimi idejami, upi in spletenimi prijateljstvi.

Vsi že komaj čakamo na naslednje leto!