Obeležili smo teden vode

datum: 10.04.2024

kategorija: Novice

Od 22. do 29. marca 2029 je na UP PEF potekal Teden vode

V sklopu projekta Zelena, digitalna in vključujoča Univerza na Primorskem (GDI UP) smo konec marca na fakulteti obeležili svetovni dan vode. Pri tem so udeleženci opozorili na pomen vode ter se zavzeli za trajnostno upravljanje vodnih virov.

Teden je pričel s predavanjem izr. prof. dr. Nives Kovač z naslovom Voda za življenje. Predavateljica je povzela glavne lastnosti in pomen vode ter slušatelje seznanila z aktualno problematiko onesnaževanja in pomanjkanja pitne vode.

Obeležitev svetovnega dneva vode se je nadaljeval z delavnicami za osnovnošolske in vrtčevske otroke. Fakulteto je obiskalo 25 učencev 2. in 3. razreda ter 26 vrtčevskih otrok, ki so s študenti z univerzitetnega študijskega programa Razrednega pouka raziskovali značilnosti vode. Študenti so jih popeljali skozi različne eksperimente z vodo ter jih ozaveščali o pomenu vode ter o njenem varovanju.

 

Teden_vode.JPG

V četrtek, 28. marca 2024, je Študentski svet UP PEF organiziral še okroglo mizo z naslovom Voda skozi oči otroka, v okviru katere je potekala razprava o pomenu ozaveščanja predšolskih in šolskih otrok o pomenu vode.

V prizidku fakultete pa bo cel mesec na ogled razstava fotografij Voda za življenje študentov in zaposlenih na UP PEF. Vabljeni k ogledu.

 

GDI.png