Krepitev sodelovanja UP PEF s Filozofsko fakulteto v Banjaluki

datum: 03.04.2024

kategorija: Novice

V tednu od 25. do 28. marca 2024 so bile na UP PEF na študijskem obisku članice projektne skupine Bilateralnega projekta med Republiko Slovenijo in Bosno in Hercegovino.

Bilateralni projekt med Republiko Slovenijo in Bosno in Hercegovino je Spodbujanje trajnostnega razvoja skozi vseživljensko učenje/Supporting sustainable development through lifelong learning s partnerske fakultete - Filozofske fakultete Univerze v Banjaluki.

foto2_bilaterala_BIH_2024.jpg

Poleg vodje projekta partnerske institucije sta se študijskega obiska udeležili tudi dve študentki magistrskega študijskega programa Predšolska vzgoja iz Banjaluke. V okviru študijski obiska so gosti spoznali fakulteto in njene študijske programe in se je okrepilo sodelovanje obeh institucij tudi na ravni izmenjave izkušenj.

Vodja projekta prof. dr. Jurka Lepičnik Vodopivec je ob tem izpostavila: »Z namenom proučevanja dobrih  praks so gostujoče  obiskale vrtcev Mavrica Izola. V okviru gostovanja je bil poudarek na seznanjanju možnosti za uresničevanje trajnostnega razvoja v avtentičnem okolju vrtca. Del obiska je bil namenjen tudi študijskemu obisku knjižnice ter vpogledu in uporabi relevantne literature za raziskovanje teoretičnih postavk ter dobrih praks v okviru vseživljenjskega učenje za trajnostno prihodnost  v vrtcih  obeh državah.«