Uvodno srečanje konzorcija v okviru projekta MARiNKA

datum: 07.10.2024

kategorija: Novice

V sredo, 25. septembra 2024, je na UP FAMNIT potekalo prvo srečanje konzorcija v okviru projekta MARiNKA (Mladostniki s temeljnimi znAnji RIN so KreAtorji prihodnosti).

Dr. Sonja Čotar Konrad z UP PEF (vodja projekta) in dr. Andrej Brodnik z UP FAMNIT sta predstavila načrtovane aktivnosti in vsebine predstavnikom ostalih konzorcijskih partnerjev: UL Fakulteta za računalništvo in informatiko, OŠ Trzin, OŠ Prežihovega Voranca Ljubljana, OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled, OŠ 8 talcev Logatec, OŠ Staneta Žagarja Kranj, OŠ n.h. Maksa Pečarja, OŠ Vojke Šmuc Izola, OŠ Frana Erjavca Nova Gorica, OŠ Janeza Puharja Kranj in OŠ Elvire Vatovec Prade.  

Cilj projekta je razvoj temeljnih znanj računalništva in informatike (RIN) pri učencih od 6. do 9. razreda osnovne šole. V sklopu projekta se bo načrtovalo, implementiralo in evalviralo vključevanje temeljnih vsebin RIN v obliki medpredmetnega sodelovanja in reševanja avtentičnih problemov. Razvite bodo inovativne didaktične metode in vsešolski pristop za vpeljavo temeljnih vsebin RIN.  

Projekt sofinancirata Ministrstvo RS za vzgojo in izobraževanje in Evropska Unija – NextGenerationEU. Prijavitelj in vodilni partner projekta je UP FAMNIT.