Srečanje mladinskih pisateljev Oko besede 2024 v Murski Soboti

datum: 17.09.2024

kategorija: Novice

Letošnjega srečanja slovenskih mladinskih pisateljev v Murski Soboti Oko besede, ki je potekalo od 12. do 14. septembra 2024 in na katerem se odvija podelitev ene največjih nagrad v slovenski mladinski književnosti, nagrade večernice, sta se udeležili izr. prof. dr. Janja Plazar in izr. prof. dr. Aksinja Kermauner s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem.

V sklopu srečanja so potekale predstavitve pisateljev po pomurskih osnovnih in srednjih šolah.

Dr. Janja Plazar je letos obiskala tretješolce na OŠ Beltinci, kjer je predstavila svoja dela, ki povezujejo literaturo in naravoslovje. Predstavljene knjige (nekatere opremljene z znakom kakovostne literature Zlata hruška) nimajo le literarne, temveč tudi znanstveno in didaktično vrednost in so zato pomembne z vidika promocije naravoslovnega znanja in krepitve prepoznavnosti Pedagoške fakultete v Kopru.

Obisk je objavljen na spletni strani OŠ Beltinci (https://www.osbeltinci.si/), prispevek o srečanju pa je bil predvajan med poročili na RTV Slovenija 1: https://365.rtvslo.si/arhiv/dnevnik/175072060.

Oko_besede__2_.png

Dr. Aksinja Kermauner je imela v četrtek na simpoziju z naslovom Nazaj v prihodnost v organizaciji Bralne značke ZPMS predavanje Klasiki za vse, kjer je predstavila prilagoditve klasičnih besedil za otroke s posebnimi potrebami. V petek sta s soavtorjem Silvestrom Vogrincem obiskala Gimnazijo Murska Sobota, kjer sta dijakom 1. letnikov približala mladinski roman Orfejeva lira, ki je bil letos s strani Javne agencije za knjigo izbran za darilo vsem prvim letnikom srednjih šol v Sloveniji v projektu Rastem s knjigo (26.000 izvodov).

Več o projektu: https://www.jakrs.si/bralna-kultura/rastem-s-knjigo/solsko-leto-2024-2025.

Oko_besede__1_.png