Suverena zgodba Erica Pibernika, študenta vizualnih umetnosti in oblikovanja

datum: 29.07.2024

kategorija: Novice

Eric Pibernik, študent na našem študijskem programu VUO - Vizualne umetnosti in oblikovanje UP PEF, se je rodil brez rok, a s svojo umetnostjo dokazuje, da so omejitve v naših glavah "Umetnost mi pomeni svobodo, igro, neko odtavanje v svoj svet, kjer te nihče ne preganja in delaš kar želiš. Poleg tega pa seveda sprostitev in mir," je dejal za portal Maribor24.si.

Slikanje z nogami je zanj samoumevno

Tako kot drugi ljudje vse počnejo z rokami in o tem sploh ne razmišljajo, Eric enostavno vse počne z nogami in si zadeve na ta način olajša. "Ostalim ljudem se to zdi nek nenavaden dosežek, meni pa je samoumevno. Enak občutek kot ga imajo ljudje v rokah, imam jaz v prstih na nogah, saj sem od rojstva brez rok. Dejansko sem z nogami samostojen in ne potrebujem pomočnika," pojasni za portal Maribor24.si.

"Na začetku sem za slikanje sedel na stolu in imel platno pred sabo, a sem s časom ugotovil, da se na tak način skrivijo proporci, ker je seveda druga perspektiva. Zato mi je trenutno lažje, da sedim na stolu in imam platno na tleh, torej da sliko gledam od zgoraj dol ali, da jaz sedim na tleh in je slika na stojalu pred mano, na ravni površini" nadaljuje in doda, da je to ena malenkost, ki jo je spoznal skozi leta. 

eric.png

Vabljeni k branju njegove umetniške zgodbe, ki je tudi pripoved o vztrajnosti in suverenosti:

https://www.maribor24.si/lokalno/pesnica/20-letni-eric-se-je-rodil-brez-rok-a-s-svojo-umetnostjo-dokazuje-da-so-omejitve-v-nasih-glavah/