Dobrodelna akcija pošiljanja razglednic srčnosti

datum: 11.07.2024

kategorija: Novice

Poletne počitnice so tu in z njimi priložnost, da ponovno podpremo dobrodelno akcijo Zavoda Rihtarjeva domačija, Alzheimerjev zemljevid srčnosti, in sicer tako, da v domove za starejše, na oddelke za demenco pošljemo razglednico srčnosti in z njo obogatimo vsakdan oseb z demenco.

ZAKAJ

Razglednice srčnosti lahko namreč s svojimi motivi obudijo spomine in prebudijo zgodbo, zgodbo o preživljanju počitnic v tujini, zgodbo o dogodivščinah doživetih na morju, podeželju, zgodbo o plezanju na vrhove najvišjih gora ...Ena sama poslana razglednica lahko naredi zelo veliko. Niti predstavljati si ne moremo, koliko. Osebam z demenco, pa tudi njihovim svojcem in tem, ki skrbijo zanje, lahko privabi iskrice sreče v očeh, saj jim da občutek, da niso pozabljeni, da niso izločeni, da niso izbrisani iz družbe. Demenca namreč, na žalost, še vedno velja za stigmo. Zaradi stigmatizacije pa posamezniki in organizacije ne znajo biti obolelim in njihovim svojcem v podporo, pomoč. 

Zemljevid__ki_meri_sr__nost.jpg

 

KAKO

Če želite postati svetla zvezda v vsakdanu oseb z demenco, njihovih svojcev in teh, ki skrbijo zanje, med poletnimi počitnicami pošljite razglednico srčnosti. Razglednico lahko pošljete kateremukoli domu za starejše, ki ga izberete, tudi več domovom, saj gre za res čudovito akcijo vredno našega sodelovanja.

Lahko pa pišite tudi na  in dodeljen vam bom dom za starejše. Dodeljeni dom za starejše bomo označili na zemljevidu srčnosti in ob koncu poletja bomo videli, koliko domov za starejše smo skupaj osrečili in kolikokrat.

Otroci_ri__ejo_razglednice_sr__nosti.jpg

RAZGLEDNICA

Na razglednici so lahko kraji, morje, gore, znamenitosti, živali, rože … Karkoli … Razglednica je lahko kupljena ali doma izdelana. Kratko, prijazno sporočilo opremljeno s podpisom, da celota deluje bolj osebno (in pripisom ZA ODDELEK ZA DEMENCO), pa naj bo napisano z velikim tiskanimi črkami.

Upokojenci_pi__ejo_razglednice.jpg


Razglednice lahko naredijo res veliko dobrega, zato jih s skupnimi močmi med poletnimi počitnicami napišimo čim več in s tem naredimo svoj korak k premagovanju stigme o tej bolezni. 

Dr. Danijela Horvat  Samardžija