PEFIJADA 2024: Praznik druženja, športa in zabave

datum: 04.06.2024

kategorija: Novice

PEFijada 2024 je že petič združila študente in zaposlene z vseh slovenskih pedagoških fakultet ter sorodnih fakultet iz Pulja, Reke in Užic. Letos je dogodek, ki se je odvijal na lepi plaži Sv. Katarina v Ankaranu ter nogometnem in odbojkarskem igrišču, organizirala Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem (UP PEF).

8-pefijada-1.jpg

PEFijada se je to leto pričela športno z t.i. Častnim maratonom. Nekaj pogumnih zaposlenih in študentov je poneslo simbolični "olimpijski ogenj" od UP PEF do prizorišča PEFijade. Z zborom ter prižigom bakle ob 7.30 na dvorišču UP PEF,  so navdušeni tekači v počasnem tempu pretekli skoraj 6 km do plaže Sv. Katarina.

Dogajanje se je uradno začelo z uvodno prireditvijo, kjer so zbrane pozdravili organizatorji in gosta: izr. prof. dr. Tina Štemberger, prorektorica za študijske zadeve in izr. prof. dr. Tomaž Grušovnik. Še pred tem so se udeleženci pridružili na ogrevanju in plesu s profesorico Giuliano Jelovčan, ki je poskrbela za prijetno in sproščeno plesno vzdušje. Sledile so moštvene igre, kjer so ekipe pokazale svojo spretnost, moč in timski duh, ter štafetne igre, kjer so se ekipe pomerile v različnih športnih disciplinah.

Svojo energijo so po športnih izzivih udeleženci obnovili s sladoledom. 

 

KULTURNI VRHUNCI IN ZABAVNE IGRE

Kulturni program, ki se je odvijal med 14.30 in 15.20, je ponudil pester nabor pevskih in plesnih nastopov, pa tudi dveh samostojnih umetnikov, ki so s svojim talentom navdušili občinstvo. Po kulturnem programu so se udeleženci ponovno preizkusili v zabavnih igrah, ki so trajale do 18.00. Sledil je prosti čas za »skok v morje« in pripravo na večerni del dogodka.

Sprva je nastopila Plesno-navijaška skupina študentk Univerze v Mariboru, ki je z energičnim nastopom dvignila vzdušje. Sledila je razglasitev zmagovalcev PEFijade, letos se je najbolje odrezala ekipa študentov iz Maribora.  Vrhuncu dneva pa je sledila zabava in druženje vseh udeležencev PEFijade ob glasbi. 

PEFijada 2024 je ponovno dokazala, da je več kot le športni dogodek – je praznik prijateljstva, sodelovanja in kulturne izmenjave, ki povezuje študente in zaposlene z različnih fakultet ter ustvarja nepozabne spomine.

8-pefijada.jpg