6. Mednarodna konferenca o filozofiji duha in kognitivnem modeliranju v izobraževanju

datum: 31.05.2024

kategorija: Novice

6. Mednarodna konferenca o filozofiji duha in kognitivnem modeliranju v izobraževanju – »PCE 2024« je uspešno potekala 18. in 19. aprila 2024. Dogodek je organizirala UM Fakulteta za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru v sodelovanju z Zavodom Antona Martina Slomška.

Konference so se med drugimi udeležile tudi dr. Sonja Čotar Konrad in dr. Maja Lebeničnik v okviru projekta B-RIN ter dr. Sanela Hudovernik v okviru projekta Inovativna pedagogika 5.0.

Konferenca_Hudovernik_Cotar_Lebenicnik.png

Dr. Sonja Čotar je na konferenci imela plenarno predavanje z naslovom »Prastrahovi sodobnosti?: (ne)ustrezna in (ne)smiselna raba digitalne tehnologije v vzgoji in izobraževanju«. V svojem predavanju je predstavila ključne teme, ki se osredotočajo na strahove in skrbi, povezane z uporabo digitalne tehnologije v sodobnem izobraževanju. Razpravljala je o tem, kdaj je uporaba digitalne tehnologije v izobraževanju primerna in koristna ter kdaj je lahko neprimerna in škodljiva.

Konferenca PCE 2024 je ponovno dokazala svojo pomembnost kot platforma za izmenjavo idej in raziskav na področju filozofije duha in kognitivnega modeliranja v izobraževanju. Fakulteta za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru in Zavod Antona Martina Slomška sta s tem dogodkom prispevala k nadaljnjemu razvoju in inovacijam v izobraževalnih praksah.

Več informacij o konferenci in predstavitvah je na voljo na spletni strani https://pce-fnm.si/