Zaključno delo Helene Valenčič izbrano na občinskem razpisu

datum: 26.04.2024

kategorija: Novice

Občina Ilirska Bistrica je, v okviru javnega razpisa za sofinanciranje zaključnih del prve, druge in tretje stopnje, ki predstavljajo uporabno vrednost za izvajanje nalog iz pristojnosti občine na različnih področjih, zaključno delo Helene Valenčič prepoznala kot doprinos k razvoju in krepitvi človeških virov in potencialov skupnosti.

Zaključno delo Ocena lastne kompetenstnosti strokovnih delavcev v vrtcih za nudenje prve pomoči je Valenčič uspešno zagovarjala v okviru magistrskega študijskega programa Zgodnje učenje in poučevanje na UP PEF pod mentorstvom prof. dr. Jurke Lepičnik Vodopivec in somentorstvom doc. dr. Marka Gavriloskega Tretjaka.

V okviru magistrskega dela nagrajenka ugotavlja, da bi se za strokovno oskrbo otrok zaposleni morali pogosteje udeležiti organiziranih izobraževanj in usposabljanj s področja prve pomoči, le-ta pa bi morala biti bolj prilagojena poškodbam in nujnim stanjem predšolskih otrok. Potrebno bi bilo vzpostaviti redne obnovitvene tečaje vseh zaposlenih, lahko tudi v sklopu varstva pri delu.