Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem dosegla nov razvojni mejnik na področju visokošolske didaktike

datum: 04.12.2023

kategorija: Novice

V petek, 1. decembra 2023, so na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem potekali trije dogodki s področja visokošolske didaktike.

boost.jpg

Potekalo je usposabljanje raziskovalcev, asistentov in visokošolskih učiteljev, ki v okviru ciklusa usposabljanj s področja visokošolske didaktike od 16. novembra do 15. decembra 2023 pridobivajo temeljna znanja s področja aktivnih metod učenja in poučevanja v na študenta osredinjenem izobraževanju.

V okviru projekta GDI UP, aktivnosti “Digitalni PAI”, je bila izvedena delavnica pilotnega usposabljanja visokošolskih učiteljev za (nadaljnji) razvoj digitalnih kompetenc in razvoj pristopov za vključevanje digitalnih tehnologij v visokošolsko poučevanje.

Od ponedeljka, 27. novembra do 1. decembra 2023, pa je potekalo tudi usposabljanje v okviru mednarodnega projekta BOOST, kjer je Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem v vlogi evropskega eksperta za razvoj pristopov pri na študenta osredinjenem, kombiniranem učenju (blended learning) in na področju internacionalizacije univerz. S tem so bile zagotovljene tri različne, vendar vsebinsko sinergično povezane dejavnosti visokošolske didaktike: 

  • začetno usposabljanje bodočih visokošolskih učiteljev za kakovostno visokošolsko izobraževanje - poučevanje (PAI); 
  • usposabljanje visokošolskih učiteljev za (nadaljnji) razvoj digitalnih kompetenc in razvoj pristopov pri vključevanju digitalnih tehnologij v visokošolsko poučevanje (projekt GDI UP, aktivnost “Digitalni PAI”) 
  • in zagotavljanje ekspertne podpore v mednarodnem okolju na področju uvajanja digitalne tehnologije v na študenta osredinjenem študijskem procesu (BOOST). 

 

S svojo dejavnostjo tako Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem zagotavlja podporo

  1. visokošolskim učiteljem na začetku akademske poti oziroma na začetku poučevanja v visokošolskem izobraževanju,
  2. na področju vseživljenjskega učenja in razvoja na področju visokošolskega poučevanja in
  3. ekspertni vlogi in izmenjavi v mednarodnem prostoru na področju na študenta osredinjenega poučevanja z vključevanjem digitalne tehnologije v izobraževalni proces ter internacionalizacije. 

406161180_122112979148112649_7714350235187904872_n.jpg 

pro-vbf4Zri4.jpeg

boost1.jpg

pro-nGuVbKrN.jpeg

boost3.jpg

Več fotografij in utrinkov: tukaj.