Razvoj temeljnih vsebin in znanj računalništva in informatike v vrtcih in osnovnih šolah

datum: 30.08.2023

kategorija: Novice

Iz sredstev Mehanizma za okrevanje in odpornost (NextGenerationEU) je Univerza na Primorskem kot vodilni partner pridobila sofinanciranje za projekt Razvoj temeljnih vsebin in znanj računalništva in informatike v vrtcih in osnovnih šolah – (B-RIN).

Namen projekta je prispevati k celovitemu dvigu temeljnih znanj s področja računalništva in informatike (RIN) učečih se v vrtcih in osnovnih šolah od 1. do 5. razreda OŠ. 

Cilj je izvedba eksperimentalnega projekta razvoja in preverjanja temeljnih znanj RIN učečih se na najmanj 10 VIZ, ki imajo izkušnje s pristopi oz. strategijami na področju uvajanja temeljnih znanj RIN.  Na osnovi tega bo oblikovan model učenja in poučevanja ter preverjanja znanja temeljnih vsebin RIN v vrtcu in OŠ, ki bo predstavljal model in koncept razvoja vključevanj temeljnih vsebin RIN v učenje in poučevanje na predšolski in osnovnošolski stopnji.

V konzorciju 11 partnerjev sodelujejo:

Vodilni partner: UP : vodja projekta dr. Sonja Čotar Konrad

(UP PEF: dr. Maja Lebeničnik, dr. Andreja Klančar, dr. Blaž Simčič in Lovrenc Habe; UP FAMNIT: dr. Rok Požar; UP FVZ: dr. Mirko Prosen in dr. Sabina Ličen; ter Projektna pisarna UP).

Konzorcijski partnerji projekta so naslednji VIZ:

Vrtec Mavrica BrežiceVrtec Jelka LjubljanaVrtec KoperOŠ in vrtec AnkaranOŠ in vrtec SolkanOŠ Stari trg pri Ložu in vrtec Polhek, OŠ Frana Erjavca Nova GoricaOŠ Oskarja Kovačiča ŠkofijeOŠ Vojke Šmuc Izola.

 

Trajanje projekta: 1.9.2023 do 30.6.2026

Vrednost: 900.000 €

 

IMG_20230830_111537.jpg

logo_brin.png