Znanstvena konferenca »Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju: Izobraževanje učiteljic in učiteljev za raziskovalno učenje in poučevanje

datum: 21.08.2023

kategorija: Novice

Tudi letos Pedagoški inštitut (PI), Slovensko društvo raziskovalcev na področju edukacije (SLODRE), Center Republike Slovenije za mobilnosti in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) ter Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem organizirajo 8. znanstveno konferenco »Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju: Izobraževanje učiteljic in učiteljev za raziskovalno učenje in poučevanje«.

Konferenca bo potekala dva dni, in sicer v sredo, 20. 9., in četrtek, 21. 9. 2023, v prostorih Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem (Cankarjeva 5, 6000 Koper).

Obveščamo vas, da so prijave na konferenco odprte. Prijavite se lahko TUKAJ. Prijave so možne do 11. septembra 2023.

Osnovni cilj nacionalne znanstvene konference je diseminacija rezultatov raziskav ter izmenjava izkušenj, identifikacija ključnih problemov, izzivov in ovir ter spodbujanje in razvoj raziskovanja na področju izobraževanja učiteljic in učiteljev za raziskovalno učenje in poučevanje, ostaja pa kljub vsemu odprta tudi za vse druge pristope in usmeritve. Podrobnejši opis vsebinske usmeritve konference si lahko preberete TUKAJ.

 

Na konferenci bosta kot vabljena predavatelja sodelovala dr. Manja Klemenčič (Univerza Harvard in Univerza v Ljubljani) ter dr. Paolo Sorzio (Univerza v Trstu, Italija).

Prav tako bomo tudi letos na konferenci podelili priznanja za najboljše doktorsko delo na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja, priznanje za izjemne dosežke na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja ter priznanje za življenjsko delo na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja. Razpisno dokumentacijo lahko najdete TUKAJ.

Kotizacija za udeležbo na konferenci, ki vključuje kosilo, kavo in prigrizke med odmori ter knjižico povzetkov, znaša:

  • 50 EUR za enodnevno udeležbo (cena s popustom za študente, upokojence in brezposelne je 40 EUR) in
  • 80 EUR za dvodnevno udeležbo (cena s popustom za študente, upokojence in brezposelne je 60 EUR).

 

Če bi želeli v Kopru prenočiti, več informacij najdete na tej povezavi.

Za več informacij o konferenci lahko  kontaktirate Ana Mlekuž preko elektronskega naslova  ali na telefonsko številko 01 420 12 51.

 

Vljudno vabljeni!

prof. dr. Igor Ž. Žagar, Predsednik programskega odbora konference in v. d. direktorja Pedagoškega inštituta

prof. dr. Jurka Lepičnik Vodopivec, predsednica SLODRE

dr. Alenka Flander, direktorica CMEPIUS

prof. dr. Mara Cotič, dekanja Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem

Znanstvena_konferenca_Raziskovanje_v_vzgoji_in_izobra__evanju.jpg