Mednarodna konferenca o ekosocialnem izobraževanju

datum: 28.06.2023

kategorija: Novice

Vabljeni na prvo Mednarodno konferenco o ekosocialnem izobraževanju (28. in 29. septembra 2023), ki jo organiziramo v sklopu projekta Učilnica za življenje.

V času podnebne krize in nujnosti ukrepanja moramo učence vseh starosti spodbujati pri razvoju znanj in spretnosti, da se bodo lahko učinkovito spoprijeli s podnebno krizo in ostalimi izzivi prihodnosti. Pri tem pa imajo ključno vlogo učitelji in šole, katerim je Mednarodna konferenca o ekosocialnem izobraževanju tudi posvečena.

Prvo Mednarodno konferenco o ekosocialnem izobraževanju organizirata Društvo Sončni Grič in Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem v sklopu projekta Učilnica za življenje. Konferenca bo potekala v četrtek, 28. septembra 2023 (spletno) in v petek, 29. septembra 2023 (v živo in spletno).

Rdeča nit konference o ekosocialnem izobraževanju je “Učenje v lokalnem okolju”. To je oblika učenja, ki poglablja razumevanje in vpetost posameznika v lokalno dediščino, kulturo, krajino, priložnosti in izkušnje.

Z mednarodnimi in domačimi predavatelji ter odločevalci bomo naslovili teme kot so lokalizacija, celostno sistemsko mišljenje, transformativna pedagogika, zelene kompetence in podnebno izobraževanje.

PRIJAVA NA KONFERENCO

PROGRAM KONFERENCE

SPLETNA STRAN KONFERENCE

Mednarodna_konferenca_o_ekosocialnem_izobra__evanju.png

KOTIZACIJE ZA KONFERENCO NI – OBISK KONFERENCE JE BREZPLAČEN. Mednarodna konferenca o ekosocialnem izobraževanju je del projekta Učilnica za življenje, ki ga financira EUKI – Program financiranja projektov varstva podnebja v Evropi.

O projektu Učilnica za življenje

Od učitelja do facilitatorja učenja za podnebje in trajnost

Učilnica za življenje je projekt, ki je finančno podprte s strani Evropske pobude za podnebje (EUKI) nemškega zveznega ministrstva za gospodarstvo in varstvo podnebja (BMWK).

S projektom Učilnica za življenje okrepiti in inovirati slovenski šolski sistem, da bo vzgajal in opolnomočil generacije proaktivnih posameznikov.

V sklopu projekta se bo razvilo učne scenarije, trening za učitelje, priročnik in dve konferenci na temo ekosocialnega učenja.

Odgovorne osebe

Polona Fonda, komunikacija projekta

  • Telefon: 068 655 946
  • Elektronska pošta: fonda.polona@gmail.com

 

 

Mednarodna_konferenca_o_ekosocialnem_izobra__evanju1.png.jpg