GDI UP: Možnosti rabe izobraževalnih robotov pri učenju in poučevanju

datum: 24.04.2023

kategorija: Novice

Vabilo na delavnico z naslovom Možnosti rabe izobraževalnih robotov pri učenju in poučevanju, ki bo v torek, 9. maja 2023, med 10. in 12. uro, v predavalnici P1, na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem.


Izvajalec delavnice: Adem Ibrahimović, vodja programa KUBO pri Podjetniškem inkubatorju Kočevje in Marko Stijepić, direktor Podjetniškega inkubatorja Kočevje (https://www.inkubator-kocevje.si/kubo).

Namen delavnice: Delavnica bo namenjena spoznavanju možnosti uporabe robotov v izobraževanju. Glavno vlogo bo imel učni pripomoček robotek KUBO, s pomočjo katerega otrokom skozi igro predstavimo programski jezik ter spodbujamo razvoj računalniškega mišljenja brez uporabe pametnih naprav.

Udeleženci delavnice bodo spoznali tudi spletna orodja za načrtovanje učnih vsebin, medpredmetno povezovanje in spodbujanje skupinskega dela. Za udeležbo na delavnici ni zahtevano nobeno posebno predznanje, le dobra volja in »doza« kreativnosti.  

Delavnica bo izvedena v okviru projekta GDI UP – aktivnost  2.4 Kompetence zelenega in digitalnega prehoda v študijskem programu Predšolska vzgoja.

GDI.png

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije in Evropska unija – NextGenerationEU. Projekt se izvaja skladno z načrtom v okviru razvojnega področja Pametna, trajnostna in vključujoča rast, komponente Krepitev kompetenc, zlasti digitalnih in tistih, ki jih zahtevajo novi poklici in zeleni prehod (C3 K5), za ukrep investicija F. Izvajanje pilotnih projektov, katerih rezultati bodo podlaga za pripravo izhodišč za reformo visokega šolstva za zelen in odporen prehod v Družbo 5.0: projekt Pilotni projekti za prenovo visokega šolstva za zelen in odporen prehod.