Obisk iz Pedagoške fakultete iz Plzna (Češka)

datum: 19.10.2022

kategorija: Novice

Prvi teden v oktobru smo gostili kolege iz Zapadočeske Univerze (University of West Bohemia), iz Plzna, ki poučujejo naravoslovne predmete na Pedagoški fakulteti. Poleg treh profesorjev nas je obiskalo še 10 študentov in 3 srednješolski učitelji.

Prvi dan smo jih seznanili z delom na naši fakulteti,  predstavili smo jim študijske programe ter jim razkazali prostore (učilnice, kabinete, knjižnico...). Želeli so si spoznati, kako poteka pouk biologije na naših srednjih šolah, zato smo jim organizirali udeležbo pri uri biologije na Gimnaziji Koper.  Prav tako so prisostvovali predavanju pri predmetu Didaktika naravoslovja in se pri tem spoznali s študenti 3. letnika, programa Razredni pouk. Gostujoča profesorica je našim študentom predstavila tudi možnosti Erasmus mobilnosti za študij.__e__ki___tudenti.png

V sredo so se udeležili tudi Pef piknika, kjer so češki študentje v sproščenem vzdušju vzpostavili stike z našimi študenti. V sklopu obiska smo obiskali tudi Krajinski park Sečoveljske soline in Morsko biološko postajo.                      

Zadnji dan pa so se skupaj z našimi izrednimi študenti udeležili terenskih vaj na Debelem rtiču in spoznavali pestrost življenja na morski obali.

Tekom obiska smo pridobili ogromno novih informacij o češkem izobraževalnem sistemu in si izmenjali izkušnje, s predstavitvijo primerov dobre prakse poučevanja naravoslovja. Vzpostavili in utrdili smo tudi nove kontakte s češkimi kolegi.

Izr. prof. dr. Nives Kovač, izr. prof. dr. Nataša Dolenc Orbanić

__e__ki___tudenti_1.png

icon open book

Dogodki