10 dni 10 vrhov - Izziv Centra za vseživljenjsko učenje s partnerji

Dne 21.06.2024 do 30.06.2024

Kraj: Slovenija

Od 21. junija do 30. junija 2024 vas Planinsko društvo Javornik – Črni Vrh v sodelovanju s Centrom za vseživljenjsko učenje UP PEF in KUD Sloga Črni Vrh vabi k osvajanju vrhov hribov in gora.

Cilj izziva je, da v 10-tih dneh osvojite 10 vrhov kjerkoli po Sloveniji in to evidentirate v kartonček, ki ga prejmete ob prijavi. Vsak dan bo potrebno osvojiti vsaj en vrh, ki ima na vrhu žig, ne glede na vreme. Tudi nadmorska višina hriba ni pomembna. Zadnji, 10. dan, 30. junija, boste slikali kartonček z vašimi žigi in ga poslali na .    

Manevrski prostor:

  • vrhovi se lahko ponavljajo,
  • kolikor vam en dan ne uspe dobiti žiga, morate naslednji dan dva,
  • osvojitev gore nad 2000 m se šteje dvojno (ste en dan prosti),
  • šteje se tudi, če prehodite/pretečete 12 km po ravnini. Kot dokaz morate poslati število korakov, ki ste jih opravili tisti dan, v poljubni aplikaciji (screenshot – posnetek zaslona).

  Sprejmite izziv in se prijavite na do 18. junija 2024. V prijavi zapišite ime in priimek ter naslov (kraj in poštno številko) da vam pošljemo kartonček. 

 

Upoštevajte navodila PZS za varno hojo po hribih in gorah!

Srečno in varno hojo želimo.    

Marko Rupnik, PD Javornik – Črni Vrh

Lovrenc Habe, KUD Sloga Črni Vrh in CVŽU UP PEF   10_dni_10_vrhov.png

icon open book

Novice

6. jun. | Novice

Na 8. lutkovnem PEF FESTU tudi grozljivka

5. junija je bil v Mariboru že 8. PEF FEST, tradicionalno lutkovno srečanje vseh treh pedagoških fakultet, ki ga vsako leto gosti ena od njih. Številka pred prireditvijo bi morala biti že dvomestna, pa nam jo je vmes zagodla korona. Na festivalu sta se ljubljanska in koprska fakulteti predstavili s po tremi predstavami, domačini pa kar s šestimi. Videli smo ročne, telesne, namizne, marionetne, senčne in druge lutke.

5. jun. | Novice

GDI delavnica: Zanimivi svet rastlin

V okviru projekta GDI UP 1.3: Razvoj vsebin zelenega prehoda v okviru Centra znanosti UP je bila organizirana delavnica »Spoznajmo zanimivi svet rastlin«.

icon arrow more