50 let UP PEF: Srečanje s 1. in 2. generacijo študentov koprske Pedagoške fakultete

Dne: 11.06.2024

Kraj: Koper

 

Korenine Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete, segajo daleč v preteklost, saj je tradicija izobraževanja učiteljev in skrbi za njihovo stalno strokovno izpopolnjevanje na območju primorske regije prisotna že več kot 150 let.

Pravi temelji današnje fakultete pa segajo v leto 1974, ko je bil v Kopru ustanovljen dislocirani oddelek Pedagoške akademije iz Ljubljane.

Vabimo vas, da se skupaj spomnimo teh dni.

Pogovorni večer s študenti prve in druge generacije bo v torek, 11. junija ob 18. uri, na dvorišču UP Pedagoške fakultete. V primeru slabega vremena v notranjih prostorih.

Vabljeni.

Vabilo_za_javnost_-_sre__anje_1._in_2._generacije.png
 

icon open book

Novice

6. jun. | Novice

Na 8. lutkovnem PEF FESTU tudi grozljivka

5. junija je bil v Mariboru že 8. PEF FEST, tradicionalno lutkovno srečanje vseh treh pedagoških fakultet, ki ga vsako leto gosti ena od njih. Številka pred prireditvijo bi morala biti že dvomestna, pa nam jo je vmes zagodla korona. Na festivalu sta se ljubljanska in koprska fakulteti predstavili s po tremi predstavami, domačini pa kar s šestimi. Videli smo ročne, telesne, namizne, marionetne, senčne in druge lutke.

5. jun. | Novice

GDI delavnica: Zanimivi svet rastlin

V okviru projekta GDI UP 1.3: Razvoj vsebin zelenega prehoda v okviru Centra znanosti UP je bila organizirana delavnica »Spoznajmo zanimivi svet rastlin«.

4. jun. | Novice

PEFIJADA 2024: Praznik druženja, športa in zabave

PEFijada 2024 je že petič združila študente in zaposlene z vseh slovenskih pedagoških fakultet ter sorodnih fakultet iz Pulja, Reke in Užic. Letos je dogodek, ki se je odvijal na lepi plaži Sv. Katarina v Ankaranu ter nogometnem in odbojkarskem igrišču, organizirala Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem (UP PEF).

icon arrow more