TOP UP: Otrokove pravice v vrtcu

Dne: 01.03.2023

Kraj: Koper

V okviru Tedna odprtih predavalnic (TOP UP) bo v sredo 1. marca 2023, ob 11:00 uri, potekalo predavanje z naslovom Otrokove pravice v vrtcu. Zbirno mesto bo v atriju UP PEF.

Namen predmeta Otrokove pravice v vrtcu je približati študentom zelo široko področje človekovih pravic, kamor spada tudi pravica do izobrazbe ter pomembnost vloge vrtca v procesu opolnomočenja otrok o človekovih pravicah, s poudarkom na otrokovih pravicah, spoštovanja le-teh in spoštovanja človekovih pravic drugih.

Pravica do izobrazbe predstavlja temelje za uresničevanje drugih temeljnih človekovih pravic. Izobrazba je namreč sredstvo preko katere se lahko posameznik iz socialno ogroženih okoljih povzpne iz revščine in tako postane aktivni član družbe. Politične pravice, svoboda izražanja, ipd…pridejo do izraza in imajo smisel le, če je človek izobražen. Tako predstavlja pravica do izobrazbe ključni instrument za socialni in ekonomski razvoj družbe. Ta proces se začne že v vrtcu.Tekom predavanj in vaj se bomo tudi seznanili s temeljnimi dokumenti in pravnimi okviri s področja predšolske vzgoje, vpogledali v pomen varovanja zasebnosti ter obravnavali vse bolj dinamično razmerje starši-otrok-vrtec tako s pedagoškega kot tudi pravnega vidika.

Izvajalka: Martina Kovačič Kuzmič, viš. pred.

 

Untitled.png

 

 

icon open book

Novice

24. mar. | Novice

CVŽU: Vloga mediacije v šoli

Center za vseživljenjsko učenje UP PEF je v četrtek, 24. marca 2023 organiziral predavanje z naslovom Vloga mediacije v šoli, ki sta ga izvedli Martina Kovačič, viš. pred. in prof. dr. Jurka Lepičnik Vodopivec.

23. mar. | Novice

GDI: Delavnica Dan gozdov

V torek, 21. marca 2023 smo na UP Pedagoški fakulteti obeležili Mednarodni dan gozdov.

icon arrow more