Okrogla miza Pogled na ducat let Inkluzivne pedagogike

Dne: 16.03.2022

Kraj: Koper

UP PEF vabi na okroglo mizo Pogled na ducat let Inkluzivne pedagogike, v okviru katere bodo visokošolski učitelji in sodelavci s fakultete osvetlili prehojeno pot študijskega programa Inkluzivna pedagogika in pogledali v izzive prihodnosti. Dotaknili se bodo naslednjih tem:

  • refleksija začetkov in prehojene poti, pogledi na študij inkluzivne pedagogike iz različnih zornih kotov, inkluzivni pedagog v praksi v Sloveniji in po svetu, različna področja poklicnega udejstvovanja inkluzivnega pedagoga, vizija prihodnosti in dan inkluzije.

 

Kje:     Okrogla miza bo potekala po videokonferečnem sistemu ZOOM.
Kdaj:   16. marca 2022 ob 15. uri.
Kdo:   Na okrogli mizi bodo sodelovali nosilci predmetov in izvajalci programa Inkluzivna pedagogika v slovenskem visokošolskem prostoru, predstavnica Zavoda RS za šolstvo, predstavniki osnovnih šol in zavodov za otroke s posebnimi potrebami, diplomanti in študenti inkluzivne pedagogike in predstavniki staršev.  

Prijava: Do 14. marca 2022 prek spletnega obrazca (https://forms.office.com/r/Lmv7MKmZzC).

Vabimo vse profesorje inkluzivne pedagogike in študente, predstavnike vzgojno-izobraževalnih organizacij, nevladnih organizacij, starše ter zainteresirano javnost, da se aktivno vključite v pogovor.

Okroglo mizo organizira UP PEF, moderatorki bosta dr. Mojca Kukanja Gabrijelčič in dr. Vanja Kiswarday.

icon open book

Novice

16. nov. | Novice

Prva EKO fakulteta na Univerzi na Primorskem

V atriju Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete je danes zaplapola zelena zastava EKO šole. Gre za edino javno in mednarodno priznanje slovenskim šolam za okoljevarstveno delovanje. Podpis EKO listine, ki je zadnji od sedmih korakov do naziva EKOšola, ponazarja zavezo, da se bodo vsi, ki študirajo oz. delajo na fakulteti, ravnali kar se da EKO .

16. nov. | Novice

Za naj prostovoljko nominirana tudi sodelavka Danijela Horvat Samardžija

Pred kratkim je v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega potekala prireditev Naj prostovoljec Mestne občine Koper 2022. Občina se je skupaj z Združenjem za promocijo prostovoljstva Slovenska filantropija zahvalila vsem prostovoljcem za njihovo delo. Med nominiranci je bila tudi sodelavka, višja predavateljica Danijela Horvat Samardžija, ki trenutno vabi k izdelovanju voščilnic, ki jih lahko prinesete v atrij fakultete.

15. nov. | Novice

Matjaž Juhart je prejel Jabolko navdiha

Jabolko navdiha je priznanje, ki ga posameznikom, skupinam ali projektom od leta 2013 podeljuje Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije. Sinoči ga je prejel Matjaž Juhart, sekretar Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije in predavatelj na naši fakulteti ter idejni oče vpisa slovenskega znakovnega jezika v Ustavo Republike Slovenije.

icon arrow more