Predavanja strokovnjakov: Partnerstvo med šolo in starši

Dne: 24.11.2021

Kraj: Koper


V novembru UP PEF nadaljuje s predavanji strokovnjakov, ki bodo odprli teme, ki so v današnjem času zelo aktualne. Vabljeni k udeležbi in prijavi na posamezni dogodek.

V primeru poslabšanja epidemiološke slike, bosta tudi dogodka, ki sta predvidena v živo, potekala virtualno._______________________________________________________________________

Vpliv starševske vpletenosti v izobraževanje otrok na sodelovanje med šolo in starši

Martina Kovačič Kuzmič, dr. Jurka Lepičnik Vodopivec (Pedagoška fakulteta UP)
24. november 2021 ob 18.00 (ZOOM)

prijava

Opis:  Vsakdanje izkušnje vse bolj pritrjujejo domnevi, da je za uspešen vzgojno-izobraževalni proces bistvenega pomena partnersko sodelovanje staršev in šole. Kot pravi Epstein (2001) še ni dolgo nazaj, ko je bila ločnica med vzgojno-izobraževalnimi dolžnostmi staršev in učiteljev povsem jasna. Starši so bili odgovorni za vzgojo otrok doma, učitelji pa so bili zadolženi za njihovo izobraževanje v šoli. Danes je slika drugačna. Izziv pa je oblikovati novo ustrezno strukturo odnosov in delitve odgovornosti, ki bi sledila tem spremembam. Partnerstvo med starši in šolo hkrati odpira tudi vrsto vprašanj. Na eni strani imamo šolo, s strukturirano obliko in pedagoško usposobljenim kadrom, na drugi strani pa starše, ki se med seboj razlikujejo po socialno-ekonomskih in kulturnih dejavnikih. To pomeni, da sodelovanje šole in staršev ne more potekati po enoznačnem modelu. Več informacij

icon open book

Novice

28. sep. | Novice

V Mostarju sestanek projekta InAMath

Med 21. in 24. 9. 2022 je v Mostarju potekal projektni sestanek partnerjev, ki sodelujejo pri Erasmus projektu InAMath (An interdisciplinary approach to mathematical education)

28. sep. | Novice

Vizualna pismenost kot predmet teoretskih raziskovanj

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani je v torek na naši fakulteti izvedla konferenco o vizualni pismenosti kot predmetu teoretskih raziskovanj.

26. sep. | Novice

Prvi študijski dan in pozdrav brucem

Dragi bruci in študentke ter študenti UP PEF, skupaj z vami se veselimo začetka študijskega leta. Da bo čim bolj enostaven objavljamo program. V okviru pozdrava brucem UP PEF boste bruci prejeli vse osnovne informacije. Predavanja, vaje in seminarji v okviru študija se pričnejo 3. oktobra 2022.

icon arrow more