VUO: Razstava Marjetice Potrč z naslovom Voda in zemlja

datum: 10.11.2022

kategorija: Za študente

V sklopu razstave Marjetice Potrč Voda in zemlja, se v sodelovanju z Obalnimi galerijami Piran in UP PEF VUO organizira več spremljevalnih dogodkov, v katere bodo vključeni študnti programa Vizualne umetnosti in oblkovanje UP PEF.

Program: 25. novembra 2022, Sprehod po poti Štorta, 11.00 – 13.00 Delavnica

25. novembra 2022 je priprava na razstavo Marjetice Potrč Voda in zemlja v Obalnih galerijah Piran in kolateralni dogodek v sklopu PIDA Piranski dnevi arhitekture 2022.

2- Torek, 21.februar 2023, Srečanje in pogovor ob razstavi Marjetice Potrč Voda in zemlja v Mestni galeriji Piran, 11.00 – 13.00.

3- Petek, 24.februar 2023, Delavnica Štorta - Matteotijeva pot, 9.00 – 12.00 in 14.00 – 16.00.

4- Sobota, 25.februar 2023, Delavnica Štorta - Oljčna pot, 9.00 – 12.00 in 14.00 – 16.00. 

5- Sobota, 4. marec 2023, Delavnica Štorta - Pusterla, 10.00 – 14.00. 

Priprava Priročnika za soupravljanje poti med piranskimi vrtovi v Mestni galeriji Piran in akcija v javnem prostoru.    

Pešpot Štorta povezuje mesto Piran z zelenim pasom vrtov na vrhu hriba. S popravilom teh poti se neformalne delavnice osredotočajo na ohranjanje in očuvanje poti za prihodnje generacije. Delavnice med drugim tudi opominjajo, da so poti med vrtovi skupno dobro in eden od ključnih elementov v mozaiku trajnostnega mesta. Obenem pa predstavljajo delavnice primer dobre prakse sodelovanja med krajani in mestno upravo v času, ko želimo skrbeti in upravljati javne površine na bolj trajnostni način. V tem kontekstu igra umetnost povezovalno vlogo različnih deležnikov v mestu. Pot Štorta je ena od tematskih Modrozelenih poti, ki povezujejo kopno z morjem, zemljo z vodo. Pešpoti med vrtovi so tradicionalne pešpoti, ki vodijo iz mestnega centra Pirana do zelega hriba z obdelovanimi vrtovi in oljčniki, ki kot zeleni pas obdajajo mesto.

Pirančani v sodelovanju z Obalnimi galerijami Piran, Marjetico Potrč ter Romano Kačič (Abakkum, Zavod za krajino, kulturo in umetnost Piran) in Krajevno skupnostjo Piran in ob podpori javnega podjetja Okolje Piran. Delavnicam se bodo pridružili tudi študentje Univerze na Primorskem (Pedagoška fakulteta, program Vizualne umetnosti in oblikovanje) pod mentorstvom doc.dr. Boštjana Bugariča in doc.dr. Polonce Lovšin.    


letak_Piranske pespoti_koncna.pdf

Screenshot_2022-11-10_092428.png

icon open book

Novice

16. nov. | Novice

Prva EKO fakulteta na Univerzi na Primorskem

V atriju Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete je danes zaplapola zelena zastava EKO šole. Gre za edino javno in mednarodno priznanje slovenskim šolam za okoljevarstveno delovanje. Podpis EKO listine, ki je zadnji od sedmih korakov do naziva EKOšola, ponazarja zavezo, da se bodo vsi, ki študirajo oz. delajo na fakulteti, ravnali kar se da EKO .

16. nov. | Novice

Za naj prostovoljko nominirana tudi sodelavka Danijela Horvat Samardžija

Pred kratkim je v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega potekala prireditev Naj prostovoljec Mestne občine Koper 2022. Občina se je skupaj z Združenjem za promocijo prostovoljstva Slovenska filantropija zahvalila vsem prostovoljcem za njihovo delo. Med nominiranci je bila tudi sodelavka, višja predavateljica Danijela Horvat Samardžija, ki trenutno vabi k izdelovanju voščilnic, ki jih lahko prinesete v atrij fakultete.

15. nov. | Novice

Matjaž Juhart je prejel Jabolko navdiha

Jabolko navdiha je priznanje, ki ga posameznikom, skupinam ali projektom od leta 2013 podeljuje Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije. Sinoči ga je prejel Matjaž Juhart, sekretar Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije in predavatelj na naši fakulteti ter idejni oče vpisa slovenskega znakovnega jezika v Ustavo Republike Slovenije.

icon arrow more

Dogodki