Priznanje Univerze tudi naši sodelavki in študentki

datum: 26.03.2024

kategorija: Novice

Univerza na Primorskem vsako leto obeležuje obletnice obstoja v tednu okoli 17. marca, saj je bila 17. marca 2003, vpisana v Sodni register. Tako vsako leto poteka Teden UP, znotraj njega pa vedno Slavnostna akademija, na kateri UP podeli nagrade vsem, ki so s svojim delom ali aktivnostmi prispevali k ugledu, razvoju in uspehu univerze.

Tokratna akademija se je začela s posebno priložnostjo– v družbi prve rektoricedr. Lucije Čok, obeh rektorjev – dr. Rada Bohinca in dr. Dragana Marušiča, jdr. Klavdija Kutnar, ki je dosedanjo insignijo nosila v prvem mandatu, sprejela novo insignijo. Prvo rektorsko insignijo je ob nastanku podaril oblikovalec Oskar Kogoj, sedaj pa so jo vsi, ki so jo ponosno in odgovorno nosili s podpisi spravili v spominski okvir. Z novim desetletjem je univerzi oblikovanje nove insignije podaril akademski slikar, dr. Tilen Žbona, visokošolski učitelj na Univerzi na Primorskem in pobudnik vzpostavitve umetniških študijskih programov Vizualne umetnosti in oblikovanja na Univerzi na Primorskem.

 

 

Prisotne je najprej nagovorila rektorica UP, prof. dr. Klavdija Kutnar, ki je v nagovoru poudarila: »Tako naša univerza, ki je sicer v Republiki Sloveniji še vedno največkrat predstavljena zgolj kot najmlajša in najmanjša javna univerza, prevzema vodilno vlogo pri oblikovanju prihodnosti gradbenega ekosistema v Evropski uniji in se zavezuje k spoštovanju treh temeljnih vrednot Novega evropskega Bauhausa: trajnost, lepota in povezanost.«

Poseben pozdrav je študentkam in študentom namenila Lana Erjavec, predsednica Študentskega sveta UP: »Vsem študentom bi se rada zahvalila za vaš pomemben prispevek pri soustvarjanju naše univerzitetne skupnosti. Cenim, da svoj prosti čas in energijo posvečate izboljševanju izkušnje vseh UPjevcev. Vedno znova me navdušuje kako smo zagnani, polni želje po znanju in volje po spreminjanju sveta na bolje.«

 

 

Nagradi Univerze na Primorskem za leto 2023 sta prejeli tudi zaposlena in študentka z UP PEF

NAGRADA ZA ZNANSTVENO ODLIČNOST UNIVERZE NA PRIMORSKEM - PROF. DR. ANDREJA ISTENIČ (UP PEF)

Na predlog UP PEF Nagrado za znanstveno odličnost UP za leto 2023 prejme prof. dr. Andreja Istenič za  izjemne rezultate na področju znanstvenoraziskovalnega dela na področju didaktike. 

Dr. Andreja Istenič je doktorski študij zaključila 2002 na UL Filozofski fakulteti, na UP je zaposlena od leta 2005, na Oddelku za edukacijske vede, kjer vodi tudi interni raziskovalni program Post-digitalno učno okolje in izobraževalna tehnologija za inovativno učenje in karierne poti. Je ena od vodilnih raziskovalk na področju izobraževanja in izkazuje visoko citiranost (593 citatov WOS in 847 Scopus), z 829 čistimi citati in 138 za njeno najodmevnejše delo v petletnem obdobju. Njeno delo zajema tako uspešno in predano pedagoško delo, vključno z mentoriranjem na vseh stopnjah, odlikuje pa ga tudi močna mednarodna vpetost. Tako je bila v Ameriški zvezi za izobraževalno znanost in tehnologijo (AECT) imenovana za petletno dobo kot članica strokovne komisije, ki oblikuje politike razvoja izobraževanja v ZDA, trenutno je urednica pri založbi Taylor & Francis, bila pa je urednica različnih revij in posebnih jubilejnih številk tujih revij. Dobro sodelovanje s tujimi organizacijami kaže tudi bogat seznam dosedanjih gostovanj in nazivov, prejetih na tujih univerzah v Rusiji, Avstraliji in ZDA.

 

 

PRIZNANJE UNIVERZE NA PRIMORSKEM ZA ŠTUDENTE UNIVERZE NA PRIMORSKEM - ALJA POLANEC (UP PEF)

Na predlog UP PEF Priznanje UP za študente UP za leto 2023 prejme Alja Polanec za izjemno aktivno udejstvovanje na področju študijskega in obštudijskega udejstvovanja na UP ter delo na področju tutorstva. 

Alja Poljanec izkazuje izjemno predanost in angažiranost pri različnih dejavnostih tako na fakultetni kot univerzitetni ravni. Po prvih aktivnostih, povezanih s prevzemanjem organizacije dogodkov za študente, je njeno delo preraslo v aktivno sodelovanje tako v okviru Študentskega sveta kot Tutorjev. Kot koordinatorka Tutorjev UP PEF je prevzela spremljanje in svetovanje tako študentom kot novim tutorjem, izkušnje pa prenesla tudi na univerzitetni sistem tutorstva, ki je z njenim angažmajem dobil nove razsežnosti, uspehe in zagon. S tem je pokazala tako vsestranskost kot sposobnost obvladovanja širokega obsega odgovornih nalog, kar počne z veseljem, izjemno energijo in vestnostjo. Vključena je v fakultetni Študentski svet, podpredsednica univerzitetnega in članica študentskega sveta Transform4Europe (T4EU). Poleg tega izkazuje izjemno strast do pridobivanja znanja, saj je ob študiju andragogike na UP PEF tudi študentka biopsihologije na UP Famnit, ob tem pa aktivna na konferencah tako kot prostovoljka kot aktivna udeleženka. Njeno delo v različnih vlogah odraža visoko raven odgovornosti, organizacijskih sposobnost in izjemno predanost študentski skupnosti.

 

 

Nagrajenkama iskreno čestitamo!

UPR_21_Slavnostna_Akademija2024_Foto_Jakob_Bu__an-195.jpg