Obiskala nas je dekanja Pedagoške fakultete Univerze v Rijeki

datum: 30.05.2022

kategorija: Novice

logoooo.png

Gostujoča profesorica prof. dr. Lidija Vujičić, dekanja Pedagoške fakultete Univerze v Rijeki je med 23. in 27. majem je v okviru projekta GOST UP - Gostovanja tujih strokovnjakov in visokošolskih učiteljev na Univerzi na Primorskem 2019-2022, pripravila niz vsebinsko bogatih predavanj.

V ponedeljek je zbranim študentom in zaposlenim na fakulteti spregovorila na temo umetnosti v kurikulumu za vrtce na Hrvaškem. Na temo vzgojnega sistema in kompetenc vzgojiteljev v predšolski vzgoji je spregovorila v torek, raziskav o predšolski vzgoji na Hrvaškem pa se je dotaknila v sredo. 

 

Gostovanje_prof_Lidije_Reka__1_.JPG

 

Za bodoče vzgojitelje in zainteresirano javnost je v četrtek preko spleta predavala na temo pričakovanih predšolskih kompetenc na Hrvaškem, gostovanje na UP PEF pa je sklenila s petkovim predavanjem na temo prehoda iz vrtca v šolo na Hrvaškem.

Gostovanje_prof_Lidije_Reka__4_.JPG


Lidija Vujičić je sicer redna profesorica za področje družboslovja, smer pedagogika. Je pedagoginja v vrtcu, višja svetovalka za predšolsko vzgojo, univerzitetna profesorica in vodja Centra za raziskovanje otroštva na Pedagoški fakulteti. Je soavtorica sodobne zasnove prvega univerzitetnega dodiplomskega in podiplomskega študija za izobraževanje vzgojiteljev v zgodnji in predšolski vzgoji v Republiki Hrvaški. Poučuje tudi na dodiplomskem in podiplomskem univerzitetnem študiju na Reki.

____

"Operacija Gostovanja tujih strokovnjakov in visokošolskih učiteljev na Univerzi na Primorskem 2019-2022 - GOST UP. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada."